Stor politiaktion: 37-årig mand frihedsberøvede kvinde

Midt- og Vestsjællands Politi er i gang med en større politiaktion i Hvalsø

Video: Kenneth Meyer

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag anholdt en 37-årig mand, som forventes sigtet for ulovlig frihedsberøvelse, trusler på livet og ulovligt våbenbesiddelse.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

'Politiet mødte efter anmeldelse talstærkt op på Asylcenter Avnstrup, hvor den 37-årige mandlige beboer havde forskanset på sit værelse på asylcentret, hvor han tilbageholdt en kvindelig gæst mod hendes vilje', skriver politiet.

Anholdelsen foregik ifølge politiet uden yderligere dramatik. Manden blev anholdt klokken 20.09. Kvinden er uskadt og inden andre kom til skade, oplyser politiet.

Politiet har beslaglagt en pistol, som de fandt på mandens værelse. Han fremstilles fredag i grundlovsforhør.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

En større politiaktion har fundet sted ved Avnstrup Asylcenter i Hvalsø i Lejre Kommune.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

Midt- og Vestsjællands Politi var til stede sammen med flere køretøjer fra politiets aktionsstyrke.

- Vi har en stor aktion i øjeblikket, men mere kan jeg ikke sige. Vores vagtchef er travlt optaget, sagde Charlotte Tornquist, der er presseansvarlig hos Midt- og Vestjællands Politi, tidligere torsdag aften.

Handler om én beboer
Klokken 19.30 kunne politiet endnu ikke sige noget nærmere om, hvad aktionen gik ud på, men politiet bekræftede, at aktionen involverede en beboer på asylcenteret.

- Der er ikke tale om flere beboere derude, det er en hændelse med en enkelt person, siger Charlotte Tornquist til Ekstra Bladet.

I forbindelse med den store aktion blev ambulance og brandvæsenet også tilkaldt, idet man tog alle forholdsregler, oplyste politiet.

Asylcenteret i Hvalsø er med sine 600 pladser det største asylcenter på Sjælland.