Stor politiaktion: Flere anholdt

Omkring 20 adresser på det vestlige Lolland blev tirsdag morgen og formiddag ransaget af politiet

Politiinspektør Kim Kliver siger, at der med tirsdagens anholdelser på Lolland er sendt
Politiinspektør Kim Kliver siger, at der med tirsdagens anholdelser på Lolland er sendt "et klart og utvetydigt signal" til kriminelle kredse. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ti mænd er tirsdag ved Retten i Næstved blevet varetægtsfængslet i tre uger efter en større politiaktion på det vestlige Lolland.

Det oplyser advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen på Twitter.

I alt 11 mænd blev anholdt, da politiet ransagede omkring 20 adresser i Nakskov-området. Det oplyste politiinspektør Kim Kliver tidligere på dagen.

En af de anholdte blev løsladt efter endt afhøring hos politiet.

Aktionen blev indledt klokken syv tirsdag morgen. Anholdelserne er ifølge politiet sket uden dramatik. Flere andre politikredse hjalp til i forbindelse med aktionen.

De anholdte, der er i alderen fra 18 til 50 år, har befundet sig i udkanten af bandemiljøet, lyder Kim Klivers vurdering.

- Der er sendt et klart og utvetydigt signal til de kriminelle, der flirter med bandemiljøet, om, at vi er til stede og har fokus på den kriminalitet, der udspringer fra det miljø, udtaler han i en pressemeddelelse.

Ved ransagningerne er der fundet amfetamin, kokain og hash, ligesom betjente også har beslaglagt skydevåben, knive, slagvåben og ammunition.

Politiinspektøren har ikke ønsket at gå i detaljer og svare på for eksempel antallet af fundne skydevåben. Om narkoen hedder det, at der er tale om 'en større mængde'.

Ifølge Ekstra Bladet, som var til stede i grundlovsforhøret, er to af mændene, der er i 20'erne, blandt andet sigtet for at stå bag fordelingen af 14 kilo amfetamin på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre. Så det er uvist, hvad mændene har forklaret, og hvad politiet bygger sin mistanke mod dem på.