Stor politiaktion i København efter tip om våben

Mindst to anholdt under stor politiaktion på Nørrebro, Brønshøj, Taastrup og Ishøj, oplyser kilder til Ekstra Bladet.

Cirka 20-30 betjente var til stede under politiaktionen i Mjølnerparken (video: Kenneth Meyer)

To sigtet for at hjælpe terroristen: Dømt for våben til bandekrig

Københavns Politi har her til formiddag en stor politiaktion igang på en række adresser på Nørrebro, Brønshøj, Taastrup og Ishøj.

Mindst to personer er anholdt i henholdsvis Mjølnerparken og i Taastrup.

Københavns Politi har ransaget på en række adresser efter tip om våben, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Til en adresse i Brønshøj har politiet også tilkaldt Beredskabsstyrelsens kemikalievagt.

Mindst en person er til formiddag blevet anholdt under en større politiaktion i Mjølnerparken på Nørrebro i København. Det oplyser en person på stedet til Ekstra Bladet.

- Der er en 20-30 betjente i Mjølnerparken lige nu, siger kilden, som ønsker at være anonym.

- De har været inde i en lejlighed, og det ser ud som om, at de har anholdt en person. De har iført ham en dna-dragt, og de fører ham væk lige nu, fortsætter kilden.

Efter anholdelsen er politiet fortsat massivt til stede, og teknikere er i gang med at undersøge en lejlighed i bebyggelsen, oplyser Ekstra Bladets mand på stedet.

Sigtet for at hjælpe Omar: Sendte luftkys til grædende kæreste

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
 

Hos Københavns Politi afviser vagtchefen at udtale sig og henviser til presseafdelingen.

Herfra ønsker pressechef Mads Jensen hverken at be- eller afkræfte Ekstra Bladets oplysninger, ligesom man ikke ønsker at oplyse, hvorvidt dagens aktion er relateret til terrorangrebet i København 14.-15. februar.

- Vi udsender en pressemeddelelse senere, siger Mads Jensen til Ekstra Bladet. 
Politiet har tidligere ransaget og foretaget anholdelser i Mjølnerparken efter Omar el-Husseins angreb, hvor to personer mistede livet.

Københavns Politi har i dag gennemført ransagninger på adresser omkring Nørrebro, hedder det i en pressemeddelelse fra Københavns Polit udsendt klokken 13.14. 

- Vi kan i den forbindelse oplyse, at vi ransager på baggrund af oplysninger om, at en gruppe personer med tilknytning til de berørte adresser har skjult våben. Det er endnu for tidligt at fortælle noget om resultaterne af ransagningerne, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov. 

Københavns Politi har ikke yderligere oplysninger om aktionen på nuværende tidspunkt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der for øjeblikket også en større politiaktion igang på Kobbelvænget 11 i Brønshøj, hvor fotoet herunder er taget.

 

Beredskabsstyrelsens kemikalievagt er blevet tilkaldt til adressen, oplyser Ekstra Bladets mand på stedet.

Kilder på stedet fortæller til Ekstra Bladet, at der i formiddag har været mellem 20 og 30 politifolk i opgangen. Ifølge kilden er der tale om politiets aktionsstyrke.

Efter terrorangrebet i København i sidste måned har politiet foreløbig fængslet fem personer, der er sigtet for at have bistået el-Hussein, som blev dræbt af politiets skud 15. februar. De fem fængslede skal fremstilles i retten i morgen torsdag med henblik på at få opretholdt varetægtsfængslingen.

Artiklen fortsætter under fotoet fra dagens anholdelse på Agrovej i Taastrup

 

Ud over i Mjølnerparken erfarer Ekstra Bladet, at der i dag også har været en større politiaktion på hjørnet af Agrovej og Højbakkegårds Alle i Taastrup klokken ca. 10.30. Her skal en person være anholdt af politifolk med skudsikre veste, hjelme og maskinpistoler. Vedkommende blev iført såkaldt dna-dragt i forbindelse med anholdelsen. Ifølge en kilde på stedet var den anholdte tilsyneladende på arbejdet som chauffør, da anholdelsen fandt sted.

Ligeledes har der været en større aktion i gang i Ishøj i området omkring Landlystvænget. Ekstra Bladets mand på stedet oplyser klokken 14.15, at der stadig er politi til stede og området er spærret af, og at en af politiets store lastbiler stadig er på adressen.

Vagtchef Peter Grønbek, Københavns Vestegns Politi bekræfter, at der har været flere aktioner igang i politikredsen, men siger til Ekstra Bladet, at det ikke er aktioner, der er foretaget af Vestegnen.

Opdateres ...