Stor politioperation i København: Kontrolposter opsat

Tungt bevæbnet politi er fredag aften til stede ved et hotel i København, for at sikre vigtige personers tryghed

Politiet bevogter Hotel Park Inn by Radisson, hvor den iranske bevægelse ASMLA holder konference. Video: Kenneth Meyer

Der er fredag aften stort politiopbud på Amager i København. Politiet er markant til stede og tungt bevæbnede. Her har de omringet Hotel Park Inn by Radisson, hvor har opsat kontrolposter og kontrollerer alle inden de slipper igennem. Det skriver TV2.

Det massive politiopbud skyldes ifølge tv-stationen, at den iranske seperatistbevægelse Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) holder en konference på hotellet.

Politiets operation vil derfor fortsætte resten af weekenden.

- Vi er der ude, fordi der er en række betydningsfulde personer til stede på hotellet, siger Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet er massivt tilstede ved hotellet der huser konferencen. Foto: Kenneth Meyer
Politiet er massivt tilstede ved hotellet der huser konferencen. Foto: Kenneth Meyer

Fokus på tryghed
I en mail til TV2 uddyber vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Riad Tolba hvorfor politiet er tilstede ved hotellet:

'Politiet har naturligvis fokus på trygheden for de mennesker, der bor i lokalområdet. Beboere i området omkring hotellet vil kunne se en markant politimæssig tilstedeværelse, ligesom veje omkring hotellet vil være berørt af politiets indsats'.

To tidligere Savak-agenter indrømmede under en retssag i 1979, at de havde tortureret talrige fanger. Foto: AP Nyheder Kogende vand og afrivning af negle: Så brutal er Irans efterretningstjeneste

Danmark lukket ned
Det kom tidligere i år frem, at det var personer fra den iranske gruppe ASMLA, der var mål for en konkret trussel, som mundede ud i, at PET 28. september i år udløste en større politiaktion. Her blev både Storebæltbroen og Øresundsbroen lukket.

Politiaktion 28. september med jagten på en sort Volvo, som PET troede var en udsendt iransk mord-kommando.

Den stjålne svenske Volvo blev imidlertid kørt af nogle småkriminelle unge, der helt tilfældigt kom forbi PET's observationspost i Ringsted og blev forsøgt stoppet.

Volvoen flygtede i høj fart fra PET's civile biler, og det førte til, at Danmark blev lammet trafikalt i jagten på Volvoen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiaktionen fandt sted den 28.september, hvor politiet jagtede en sort Volvo, som de troede havde tilknytning til attentat-planerne. Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix
Politiaktionen fandt sted den 28.september, hvor politiet jagtede en sort Volvo, som de troede havde tilknytning til attentat-planerne. Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Foto: Niels Meilvang/Ritzau Scanpix

Krimi Sad i landets mest jagtede bil: Sådan stak de af

Efterretningstjeneste stod bag
Attentatet skulle ifølge PET være planlagt af en iransk efterretningstjeneste.

Målet for attentatet var ifølge PET tre herboende iranere, der bor i Ringsted, som alle skulle være en del af gruppen Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz - ASMLA, som kæmper for en selvstændighed for området i og omkring den vestiranske by Ahvaz i Iran.

Det iranske styre beskylder gruppen i Danmark for at stå bag et terrorangreb den 22.september i år i Iran, hvor mindst 25 blev dræbt og 70 såret i byen al-Ahwaz i det sydvestlige Iran.

Lederen af ASMLA (i stolen) er jaget af iranske agenter, mener PET. Her er han i bevægelsens TV-studie i Ringsted. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Krimi Hemmelig sigtelse offentliggjort: Sådan skulle eksil-iraner i Danmark dræbes