Stor razzia: Bøder for hundredtusindvis af kroner

En razzia over to dage har resulteret i 58 bøder til vognmænd og chauffører

Politiet fik delt overordentlig mange bøder ud. Foto: Thomas Borberg
Politiet fik delt overordentlig mange bøder ud. Foto: Thomas Borberg

Der er netop kommet nye regler inden for godstransport i 2019, hvorfor politiet tilsyneladende også sørger for at være ekstra opmærksomme.

Således har en razzia over to dage resulteret i 58 bøder til både vognmænd og chauffører.

- Resultatet af kontrollen giver os anledning til at opfordre vognmænd og chauffører til at sætte sig rigtig godt ind i de nye regler for registrering af- og kørsel med varebiler, for vi kan jo konstatere, at der er en del, som ikke har styr på det, og det bliver hurtigt dyrt, siger politikommissær og leder af Operativ Færdsel Preben Ingemansen i en pressemeddelelse.

- Der er i hvert fald nogle af de her gode vognmænd, som ikke har været helt opmærksomme på, hvor dyrt det kan blive. Samtidig har vi hørt fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, at de har oplevet, at der andre steder er blevet udstedt flere bøder, uddyber politikommissæren til Ekstra Bladet.

Bøderne løber samlet op på omkring 350.000-400.000 kroner.

Sagerne drejer sig primært om overtrædelse af reglerne om godskørsel, men der var også to sager om narkopåvirket kørsel, fire sager om overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, en sag om overlæs, og en var frakendt kørekortet.