Annonce:
Annonce:

Stor sag om smugleri er opklaret i dansk-norsk samarbejde

Tre kvinder fra Horsens-området er sat på fri fod efter anholdelse søndag. Men to mænd er bag tremmer

Annonce:
Følg Krimi

To mænd fra Horsens-området er efter en langstrakt efterforskning mandag blevet varetægtsfængslet for smugleri af store mængder kokain og hash fra Danmark til Norge.

I Retten i Horsens er den ene blevet sigtet for at have smuglet 24,4 kilo kokain og 300 kilo hash til Norge. Den anden sigtes for at have haft med mindst 210 kilo hash at gøre, oplyser politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Den ene, der 'kun' sigtes for hash, har aflagt tilståelse. Den anden er kommet med en delvis erkendelse, oplyser politiet på Twitter.

Det var søndag, at politifolk fra specialgruppen Særlig Efterforskning Vest gik i aktion i det østjyske som led i et samarbejde med kolleger i Norge. Samtidig skete der i Norge anholdelse af flere personer, der skal have modtaget illegale stoffer fra Danmark.

Annonce:

Tre kvinder på 46, 43 og 40 år blev anholdt og sigtet for blandt andet hæleri, men blev løsladt efter afhøring, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Derimod beholdt politiet de to mænd, der er 43 og 44 år, og som mandag blev varetægtsfængslet af en dommer.

Efterforskningen er led i et større sagskompleks, som politiet har kaldt 'Operation Hubris'.

Søndagens anholdelser hænger sammen med en sag, som kom for retten sidste år. Afgørelserne viser, at håndtering af så store mængder kokain straffes ganske hårdt.

På en gård ude på landet nær Horsens fungerede en 28-årig mand som en slags lagerarbejder, hvor han sørgede for at ompakke og afspritte kokainen ved modtagelse. Desuden var han også spejder, idet han kørte til Hirtshals for at se, om Skat havde kontrollører ude.

25 kilo blev på en lastvogn bragt med på færgen til Kristiansand. Dommen gav en straf på fængsel i 13 år.

Annonce:

En anden mand havde valgt at gøre lagerarbejderen en tjeneste. Han kørte med 11 kilo kokain fra Brædstrup til Hedensted. Turen på de 30 kilometer udløste en dom på fængsel i otte år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: