Stor udrykning: Mørk skikkelse skabte utryghed

Frygt for delvis maskeret mand klædt i vest og med mystisk genstand i hånden fik politiet til at sende flere patruljer i marken i Køge

Politiet tog ingen chancer, da alarmcentralen sent torsdag modtog en melding om en person, som udviste en mærkelig adfærd omkring Universitetshospitalet i Køge. Modelfoto: Tanja Carstens Lund/Ritzau Scanpix
Politiet tog ingen chancer, da alarmcentralen sent torsdag modtog en melding om en person, som udviste en mærkelig adfærd omkring Universitetshospitalet i Køge. Modelfoto: Tanja Carstens Lund/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

En delvis maskeret, mørk skikkelse i noget, der lignede skudsikker vest og med en mystisk genstand i hånden, fik omkring klokken 22 torsdag aften Midt- og Vestsjællands Politi til at køre flere patruljer i stilling ved universitetshospitalet i Køge.

- Kombinationen af, at han færdedes i det sparsomt belyste område var også med til at skabe utryghed og 'kriminalisere' ham, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Men anmeldelsen viste sig hurtigt at være falsk alarm. Der var tale om en lokal parkour-løber, som med Martin Bjerregaards ord var ude og øve sig.

Mandens vest viste sig ved nærmere eftersyn at indeholde træningsvægte, og den mystiske genstand i hans ene hånd var ikke-eksisterende, da betjentene indfandt sig.

Han befandt sig desuden i det offentlige rum. Også hvad det angår, var han ude i et fuldstændig legalt ærinde.

- Der var en del mærkelige ting som lygtepæle, han kunne hoppe omkring. Men han havde ikke ondt i sinde og ingen var i fare, siger Martin Bjerregaard.

Politibetjentene trak sig derfor skyndsomst tilbage.

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.