Storbedrager svindlede kvinder på stribe: Nu er han dømt

Mads Andersen er ved Københavns Byret blevet idømt to år og ni måneders fængsel for omfattende svindel

Mads Andersen er netop blevet dømt. Foto: Københavns Politi
Mads Andersen er netop blevet dømt. Foto: Københavns Politi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den 48-årige storsvindler Mads Andersen er ved Københavns Byret netop blevet idømt to år og ni måneders fængsel for 37 forhold, der indebærer omfattende bedrageri, dokumentfalsk og tyveri. Herudover skal han betale over 400.000 kroner i erstatning til sine mange ofre.

I afgørelsen indgår en reststraf på 492 dage fra en tidligere bedragerisag, lyder det fra dommer Grethe Jørgensen i Københavns Byret.

Ofrene for Mads Andersens svindel er i flere tilfælde kvinder, som han kom i kontakt med gennem netdating.

I en periode på 23 år er Mads Andersen blevet idømt mere end 13 års fængsel i alt – blandt andet for dokumentfalsk og bedrageri. Og han har både heddet Mads Olesen, March Andersen og – senest – Mads Andersen. Men hans rigtige navn er faktisk Thomas Andersen.

Krimi Kvindebedårer erkender omfattende bedrageri

Da han i dag blev idømt endnu en fængselsstraf, sad han roligt og tilbagelænet i sin stol og nikkede let mod dommeren. Sagen blev kørt som en tilståelsessag, og Mads Andersen erkendte stort set alle de 37 forhold, han var tiltalt for.

Han gav flere gange under retsmødet udtryk for, at han var klar til at tage sin straf.

- Jeg er ked af det, jeg har gjort, og jeg er klar til at tage min straf. Jeg står inde for det hele. Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at komme ud af kriminalitet. Jeg er ked af, at jeg har såret andre mennesker. Det er min opvækst, der har fået mig ind i en dårlig spiral, sagde han og fortsatte.

- Efter min afsoning vil jeg til Tyskland og starte på en frisk. Det kan jeg ikke her i Danmark på grund af min kriminelle fortid. Jeg har brug for psykiatrisk hjælp, for jeg kan ikke klare det alene, lød det fra Mads Andersen.

Henrik Kristensen (t.h.) blev snydt, da han handlede med en af de mange Facebook-profiler, der senere viste sig at være en del af et større svindelnummer. Foto: Jakob Jørgensen Tech Henrik blev snydt af nyt trick på Facebook: - Troede jeg havde sikret mig

Krævede højere straf
Han modtog dommen på stedet.

Anklager Camilla Jørgensen havde krævet Mads Andersen idømt tre år og seks måneders fængsel med henvisning til, at den nu dømte trods flere domme har fortsat sin svindel ufortrødent.

- Det er en sag af en ualmindelig grov karakter. Det er sjældent, at man ser en person med en så lang straffeattest. Han har tilstået forholdene. Jeg ser det som en skærpende omstændighed, at Mads Andersen har ernæret sig gennem kriminalitet meget længe, og at han har skabt en tillid til de ofre, han har svindlet. Det virker ikke, som om der er en grænse, lød det fra anklageren.

Mads Andersens forsvarer Helle Lokdam argumenterede derimod for en noget lavere straf med henvisning til, at Mads Andersen har haft en hård barndom.

- Jeg mener, at der bør udmåles en væsentligt lavere straf. Mit ønske er halvandet år. Mads har tilstået, hvad han har gjort, og han accepterer, at han skal dømmes for det, og han står inde for sine handlinger. Mads ønsker at gøre rent bord.

- Hans fortid er speciel. Han har haft en hård barndom og en traumatiserende opvækst, og det gør, at han falder i. Jeg mener ikke, at han har tilrettelagt sit liv efter kriminalitet, som anklageren mener. Han er uddannet tømrer og har også arbejdet som det i en længere periode. Meget af det er psykologisk bestemt. Nogle voldsomme ting fra barndommen er ubehandlet og ubearbejdet, lød det fra Helle Lokdam.

Facebook er et godt sted for hackerne at dele farlige links. Her har vi nemlig fortsat stor tillid til det, som vennerne sender til. Men en aktuel sag viser, at du altid skal være meget skeptisk, før du klikker. Foto: David Goldman/AP Tech Hackere vil stjæle dit liv på Facebook: Sådan beskytter du dig

Ærgrer sig over løsladelse
Den aktuelle sag er svulmet op til at handle om udførte bedragerier og tyverier for lidt over 400.000 kroner og forsøg på det samme for et lignende beløb. Og det ærgrer den dømte Mads Andersen sig over.

I sommeren 2015 blev han nemlig anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, men opholdet bag tremmer blev alt for kort, mener Mads Andersen.

- Jeg blev gudhjælpemig løsladt. Bagefter tog jeg ned på Station City og spurgte hvorfor. Jeg havde brug for hjælp. Halvdelen af de sager, vi har talt om i går og i dag, kunne være undgået. Men jeg blev bare sluppet løs, siger han.

De seneste forbrydelser, Mads Andersen nu er dømt for, er blandt andet gået ud over en kvinde fra Fyn, som blev udsat for bedrageri og tyveri for 250.000 kroner.