Storbrand: Fare for sammenstyrtning

Beboere i bygningen overfor det gamle musikuniversitet er blevet evakueret

Københavns Brandvæsen har nu evakueret en beboelsesejendom på Adelgade over for det gamle musikuniversitet i København på grund af fare for sammenstyrtning.

- Det er en gavl i bygningen, som der især er fare for styrter sammen, derudover kan tag og trapperum midt for bygningen også styrte sammen, fortæller operationschef ved Københavns Brandvæsen, Michael Møller, til Ekstra Bladet.

- Vi evakuerer, fordi det giver et tryk til alle sider, når dele af en bygning falder sammen. Og i den forbindelse kan det være svært at holde ilden kontrolleret. Derfor har vi også iværksat en plan, hvis det skulle ske, fortæller operationschefen.

Bygning var under renovering
Storbranden, som startede tidligt i morges, har ifølge Michael Møller nu raseret halvdelen af den gamle bygning.

- Bygningen har været under renovering, og derfor har det været svært for Københavns Brandvæsen at kontrollere branden. Vi koncentrerer os nu om at redde den sidste halvdel, som fortsat ikke er ramt af branden, siger operationschefen.

Den massive røgudvikling fra branden betyder, at beboere i området tidligere blev opfordret til at blive indendøre. 

- Det er en gammel bygning, men den skulle ifølge renovationsfirmaet være asbest-renoveret. Derfor er der ikke fare for den slags giftig røg, siger Michael Møller til Ekstra Bladet.

Ifølge Københavns Brandvæsen er bygningsinspektører på stedet for løbende at vurdere nedstyrtningsfaren. Det samme er firmaet som står for renoveringen af den gamle bygning.

Københavns Politi opfordrer borger i området til at kontakte politiet, hvis de har set noget mistænkeligt på påsætningstidpunktet.

- Det er for tidligt at sige, om branden er påsat eller ej, men hvis beboere har set noget usædvanligt i timerne op til 4.30 i nat, beder vi dem kontakte os på telefon 114, siger vagtchef Carsten Reenberg til Ekstra Bladet.

Tina Steele bor overfor den brændende bygning og vågende lidt i fire til et kæmpe brag. (Video: Søren Langelund)