Storebæltsbro lukket i få minutter: Skib var på kollisions-kurs

Storebæltsbroen har kort før klokken 19 været lukket for trafik i begge retninger i ganske få minutter. Den automatiske påsejlingsalarm blev aktiveret, da litauisk fragtskib var ude af kurs

Litauisk skib holdes tilbage i Storebælt, efter at det onsdag aften var tæt på at kollidere med Storebæltsbroen. (Foto: PR)
Litauisk skib holdes tilbage i Storebælt, efter at det onsdag aften var tæt på at kollidere med Storebæltsbroen. (Foto: PR)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Storebæltsbroen har onsdag kort før klokken 19 været lukket for trafik i begge retninger, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som overvåger broen, fik en alarm fra en af de automatiske overvågnings-apparater, som reagerer, når et skib er ude af kurs og på vej til at sejle ind i en af broens piller.

- Ja, det er korrekt. Broen har ganske kort været lukket ved betalingsanlægget og på Fynssiden, da vi fik en påsejlingsalarm fra overvågningsrummet ved broen, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Det var ifølge Forsvarets Operationscenter det litauiske skib Perseus, som var ude af kurs. Skibet klarede selv at komme på ret køl igen, så der ikke skete den kollision, der ellers var udsigt til.

Skibet var på vej fra Odense til Kiel i sydgående retning gennem Storebælt, og mandskabet om bord på skibet er nu af Forsvarets Operationscenter blevet bedt om at ankre op syd for Storebæltsbroen, så det kan undersøges, hvad der er sket.

- Vi ved ikke konkret, hvad der er sket endnu. Pressen var lidt hurtigere end os, fordi det skete på så offentligt sted. Men vi tilbageholder nu skibet på vegne af Søfartsstyrelsen, og vi har et skib fra Søværnet i området, som er på vej til Perseus for at undersøge forskellige forhold. Der kan være fejl på maskine eller fejl på navigation eller andre årsager. Det er det, vi skal undersøge, siger vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter, som af personalemæssige årsager ikke må oplyse sit navn.

Politiet har - lige så snart det viste sig, at der ikke længere var fare for kollision - valgt at frigive trafikken igen.

Også Vejdirektoratet nåede at reagere ved at twitte ud til offentligheden om spærringen. Den blev imidlertid hurtigt erstattet af et nyt tweet, som fortalte det modsatte.