Stormen Desmond hiver og flår i Storbritannien

Det er uvejr på de britiske øer. Der meldes om oversvømmelser og jordskred mange steder

Desmond hærger i England. (Foto: AP)
Desmond hærger i England. (Foto: AP)

Myndighederne i Cumbria i det nordvestlige England har pludselig fået travlt, efter at stormen Desmond lørdag har sluppet et kraftigt blæsevejr og heftig regn løs.

Der indløber rapporter om jordskred og oversvømmelser, og i mindst fire byer er der foretaget evakueringer.

Det er specielt i det nordlige England og i Skotland, at Desmond raser.

Regeringen i den britiske hovedstad, London, har udsendt advarsler om alvorlige oversvømmelser i 31 områder i England og Wales.

Mange af advarslerne gælder floder, som er gået over deres bredder.

Desmond fører til oversvømmelse i det nordlige England. (Foto: AP)
Desmond fører til oversvømmelse i det nordlige England. (Foto: AP)
 

Andy Towler fra politiet i Cumbria siger, at områdets redningstjeneste lørdag har reddet adskillige mennesker fra biler, som blev fanget af oversvømmelser.

- Bortset fra den indlysende risiko, der er for offentligheden, så kan efterladte køretøjer også medføre betydelige problemer for redningstjenesten, der bevæger sig rundt i landet, siger Towler.

Indbyggere i byerne Appleby, Windermere, Kendal og Keswick er blevet evakueret af myndighederne, som nu har placeret dem i katastrofecentre.

I London har der også været problemer. Det har blæst så voldsomt, at det har kostet en 90 år gammel mand livet. Han blev tilsyneladende grebet af et kraftigt vindstød, som blæste ham fra fortovet og ud på kørebanen, hvor der kom en bus.

Mange tog er blevet aflyst i Skotland og i det nordvestlige England.

Miljømyndighederne siger, at adskillige strækninger af floder i det nordøstlige England og i The Midlands - altså den centrale del af England - er i fare for at gå over deres bredder.

David Cameron, den britiske premierminister, skriver på det sociale medie Twitter, at myndighederne arbejder hårdt for at hjælpe dem, der har brug for hjælp.

- Mine tanker er med dem, som er berørt af stormen Desmond. Hjælpehold arbejder for at sikre hurtig indsats og hjælp til dem, som har brug for det, skriver Cameron.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Desmond hærger i England. (Foto: AP)