Stormvejr flår gavlmur af boligblok i Frederikshavn

Beboerne i to opgange er blevet evakueret, efter af gavl kollapsede. Hjemmeværnet bevogter ejendommen

Beboerne i en tre-etagers boligblok i Frederikshavn er sent lørdag aften blevet evakueret, efter at gavlen på ejendommen er styrtet sammen. Ingen personer er kommet til skade, oplyser Nordjyllands Politi til Ritzau.

- Gavlens ydermur er faldet sammen. Stormen har simpelthen suget den ned, mens indermuren fortsat er intakt. Hjemmeværnet er sat til at bevogte ejendommen og sørger for, at ingen personer kommer i nærheden af bygningen, siger Jan Stagsted, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Politiet kan endnu ikke oplyse, hvor mange personer der er blevet bedt om at forlade deres lejligheder. Ulykken blev anmeldt klokken 22.35.

- Stormen har dagen igennem været kraftigere helt oppe nordpå end hernede i Aalborg-området, forklarer vagtchefen.

Ejendommen ligger på Rimmens Allé i det centrale Frederikshavn. Ifølge politiet er der risiko for, at den resterende del af gavlen også styrter sammen.

Tidligere lørdag aften rev blæsten også en gavl ned på et fireetagers hus på Langesgade i midten af Aalborg. 29 personer har måttet forlade deres lejligheder på grund af sammenstyrtningen.

Den voldsomme blæst har også væltet mange træer i Nordjylland, og i Hirtshals er taget på den lokale brandstation blæst af.

De øvrige politikredse i Jylland melder om flere væltede træer og løse tagsten, men ikke noget alvorligt.

Værst ser det ud i Aarhus, hvor tagplader på byens rådhus er revet løs og blafrer i den kraftige blæst. I den forbindelse er Park Allé, hvor rådhuset ligger, blevet spærret af.

- Det er for farligt at kravle op for at gøre noget ved det, når det blæser så voldsomt, så det bliver først i gjort i morgen, fortæller vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Også Fyn, Sjælland og øerne melder om en række stormskader i form af væltede træer og skilte. Dog er der ingen større skader.