Annonce:
Annonce:

Stort fund i kuffert

Afsløret af scanner, da han ville rejse ud med 1,7 millioner kroner

Her ses kontanterne i bagagen. Foto: Toldstyrelsen
Her ses kontanterne i bagagen. Foto: Toldstyrelsen
Annonce:
Følg Krimi

Da en mand i tirsdags blev udtaget til kontrol i Københavns Lufthavn, viste det sig, at han havde 15.000 svenske kroner på sig.

Det er ikke i sig selv ulovligt, men tolderne valgte at undersøge hans bagage nærmere, og det blev afsløret, at han var i færd med at rejse ud med et langt større beløb.

I alt 1.727.447 danske kroner lå der i kufferten. Beløbet fordeler sig på danske og svenske kroner og euro. Det oplyser Toldstyrelsen.

Her ses kontanterne i bagagen. Foto: Toldstyrelsen
Her ses kontanterne i bagagen. Foto: Toldstyrelsen

- Det er anden gang i år, at vi stopper en rejsende med over en million danske kroner i Københavns Lufthavn. Det bekræfter os i at større pengebeløb forsøgt smuglet over grænsen er et område, der er vigtigt for os at have fokus på, siger Mette Helmundt, funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.

Annonce:

Ifølge reglerne skal man, hvis man rejser med over 10.000 euro svarende til ca. 75.000 kr. i kontanter eller andre likvide midler, angive det til Toldstyrelsen, og man skal kunne redegøre for beløbet. Formålet er at forhindre hvidvask af penge og illegale pengestrømme på tværs af landegrænser.

I grundlovsforhør
Sagen fra i tirsdags er overgivet til Københavns Politi. Manden, en 24-årig, var på vej til Istanbul. Han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Her blev han sigtet i sagen for i forening og efter fælles forudgående aftale eller forståelse med flere ukendte gerningsmænd at have modtaget ikke under 43.750 euro og 1.391.500 danske kroner Mistanken går på, at den anholdte vidste eller bestemt måtte formode direkte eller indirekte, at pengene var udbytte fra en strafbar lovovertrædelse, og at han med henblik på at konvertere, overføre eller transportere pengene ud af landet ville skjule eller tilsløre, hvor pengene stammer fra.

Grundlovsforhøret foregik derudover for lukkede døre. Manden nægter sig skyldig.

Han blev fængslet i foreløbig 27 dage.

Annonce:

Narkoforbrydernes hemmeligheder: Her gemmer de stofferne

--------- SPLIT ELEMENT ---------

De første fire afsnit af Ekstra Bladets podcast-serie om 'Dødens duo' er ude nu. Lyt til det fjerde herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: