Stort kemikalie-spild på Sjælland: - Det er eksplosivt og ætsende

120 liter eksplosive kemikalier er blevet spildt i en bygning nær Lyngby. I øjeblikket er farezonen begrænset til selve bygningen

Det er fabrikken Haldor Topsøe, som oplever et større kemikaliespild i øjeblikket. Video: Kenneth Meyer

Et større kavaleri fra Beredskab Øst og Nordsjællands Politi er i øjeblikket ankommet til fabrikken Haldor Topsøe nær Lyngby.

Dette skyldes, at der er sket et spild af kemikalier i et større omfang i en bygning.

Det bekræfter både Beredskab Øst og Nordsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

- Det drejer sig om 120 liter. Beredskab Øst beskriver det som eksplosiv og ætsende, siger Henriette Døssing, der er pressekonsulent hos Nordsjællands Politi.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Hun kan i øjeblikket ikke sige noget om, hvorvidt det er farligt. Men Beredskab Øst forklarer, at det kun er selve bygningen, der er i farezonen - og ikke det beboerne i området.

Togtrafikken har tidligere været spærret der til, men er nu blevet genåbnet. Dog er adgangsveje til selve bygningen blevet spærret.

Haldor Topsøe er en kemikalie-fabrik, der har eksisteret siden 1940. Det arbejder med olie, gas og naturgas.

Henriette Døssing forklarer, at det drejer sig om kemikaliet Ethylamin, som man blandt andet finder i gylle. Det har en ammoniaklignende lugt.

Ekstra Bladets udsendte nær Haldor Topsøe fortæller, at der spærret ind til bygningen, og lige nu venter de på, at kemikalie-eksperter vil ankomme.

På Twitter skriver Beredskab Øst, at en indsats med kemikaliedykkere i særligt beskyttelsesudstyr er i gang. Det beskriver situationen som værende 'under kontrol'.

I følge Beredskab Øst har 25 mænd været involveret i kemikalie-spildet.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer