Stort politiopbud: Mand på flugt fra psykiatrisk afdeling anholdt

Politiet var til eftermiddag talstærkt til stede med maskinpistoler i et villakvarter i Fredericia, efter de fik tip om en undvegen fange

Følg Krimi

En 56-årig mand er i eftermiddags blevet anholdt i et villakvarter i Fredericia efter to dage på flugt.

Manden sad fængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Vejle, men det lykkedes ham torsdag at flygte, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

- Det er klart, at vi har eftersøgt ham siden, han stak af fra psykiatrisk afdeling. Vi får så et tip om, at han befinder sig ude foran en adresse i krydset mellem Huslodsvej og Thorsvej.

Fangeflugt med sammenbundne lagner lykkedes næsten

- Så vi kører talstærkt derud kl. 15:28, og på grund af mandens farlighed medbringer de 8-10 betjente maskinpistoler og skudsikre veste, så det vækker naturligvis opsigt i området.

Vold mod tjenestemand
På trods af mandens farlige karakter, sker anholdelsen dog ganske udramatisk.

- Patruljerne kommer til den tippede adresse, og de råber manden an. Kort efter kommer han selv ud, og han sidder nu i arresten, siger Jørn Bystrup.

Virkelighedens Prison Break: Seks fanger flygter via toilet

Den 56-årige er sigtet for at have udøvet vold mod en politimand og truet ham, ligesom han er sigtet for vold og trusler mod en anden person. Ved alle forhold, har manden været bevæbnet med en pistol, fortæller Jørn Bystrup.

Nok glad for anholdelse
Politiet ved endnu ikke, hvad han har brugt sin frihed på, men intet tyder på, at han har lavet noget kriminelt, fortæller vagtchefen.

- Flugten fra psykiatrisk afdeling skete ganske udramatisk og intet tyder på, at han har begået kriminalitet. Han ønsker nok egentlig selv at komme ind at sidde igen, for han har det ikke så godt, og så tror jeg også, han er glad for, at han ikke behøver at begå kriminalitet for fortsat at være på flugt, siger Jørn Bystrup.

- Jeg har betjentenes blod på mine sko: Fanger på flugt anholdt efter biljagt

Den 56-årige mand fremstilles i grundlovsforhør i morgen, og skal han igen varetægtsfængsles, vil man da tage stilling til, om det skal ske i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+