Strandgæster målløse: Her lander to ton hash ved højlys dag

Smuglerne var tilsyneladende fuldstændigt ligeglade med de mange øjenvidner

Her laster smuglerne cirka to ton hash over i en ventende kassevogn ved højlys dag.
Følg Krimi

Turister og øvrige strandgæster troede formentlig ikke deres egen øjne, da der først på eftermiddagen lørdag den 26. september landede en hurtig gummibåd på stranden ved byen Manilva på den spanske solkyst.

Om bord på båden var nemlig  to ton hash og en flok smuglere, som uden videre begyndte at laste hashen om bord på en ventende kassevogn foran de mange måbende øjenvidner, beretter flere engelske medier.

Unge leder efter smugler-hash på stranden

I en video filmet af et øjenvidne kan man se hvordan smuglerne stille og roligt bærer den ulovlige last forbi strandgæsterne som den naturligste ting i verden. Se videoen over artiklen.

En lignende episode, som også blev filmet af øjenvidner, fandt sted på en strand cirka ti kilometer længere sydpå tilbage i juni måned, og når smuglerne tilsyneladende er ligeglade med at blive set af vidner, så skyldes det ifølge en talsmand for det spanske Guardia Civil-korps, at de ikke frygter de spanske myndigheder længere.


Tilbage i juni måned blev disse smuglere filmet af øjenvidner, mens de lastede cirka 1,5 ton hash ved højlys dag. Ingen ringede dog efter politiet.

Myndighederne er nemlig så pressede på økonomien, at det er begrænset hvad man kan stille op mod smuglerne, og det er smuglerne klar over.

- Det ligger os på sinde at holde disse episoder , som sker oftere og oftere, i nyhederne, siger talsmanden ifølge The Mirror.

- Igen og igen vil vi kritisere manglen på Guardia Civil-betjente, manglen på materielle midler, passende køretøjer til hver arbejdsstation, som er skræddersyede efter forholdene i det område de bruges, udtaler talsmanden, og tilføjer, at man også vil kræve større sikkerhed i betjentenes daglige arbejde

Da den første video dukkede op tilbage i juni måned, udtalte Guardia Civil-forbundet at de følte sig magtesløse, når de så hvordan kriminelle bander smuglede stoffer i land igen og igen, uden at bekymre sig det fjerneste om guardia civil-betjente eller civiles liv og førlighed.

Ved begge episoder var der ingen, som kontaktede politiet. Flere filmede dog smuglerne og delte videoerne på sociale medier.

Otte mænd anholdt: Ville smugle tre ton hash

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.