Strauss-Kahn skal for retten for alfonseri

Den tidligere chef for IMF, Dominique Strauss-Kahn, er blevet indhentet af sin glubende sexappetit

Dominique Strauss-Kahn er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag. (Foto: AP)
Følg Krimi

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn, hvis hang til seksuelle udskejelser kostede ham jobbet og muligheden for at blive Frankrigs præsident, er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag.

Den 65-årige så en flyvende karriere som leder af Den Internationale Valutafond og udsigten til at blive præsident styrte i grus, da en stuepige på et hotel i New York i 2011 anklagede ham for seksuelle overgreb.

Mens straffesagen mod DSK, som han kaldes i Frankrig, blev opgivet og endte i et civilt søgsmål, stod han over for endnu en ydmygelse, da slibrige detaljer om hans deltagelse i orgier med prostituerede dukkede op.

Det er disse sexparties, der igen har sendt ham på anklagebænken, tiltalt for "groft alfonseri i en organiseret gruppe". Det skete efter, at hans navn dukkede op i forbindelse med efterforskning af en prostitutionsring i det nordlige Frankrig og Belgien.

Sagen, der er kendt som 'Carlton-affæren', begyndte med efterforskning af en berygtet alfons, som ejer en række bordeller tæt på den franske grænse i Belgien, hvor prostitution og det at eje bordeller er tilladt.

Det viste sig, at den mistænkte Dominique Alderweireld, kendt under øgenavnet Dodo la Saumure, angiveligt var involveret i rufferi ved at skaffe prostituerede til sexparties på forskellige steder, eksempelvis byen Lilles fornemme Carlton Hotel.

Ifølge anonyme kilder hos anklagemyndigheden dukkede Strauss-Kahns navn op, da en prostitueret, der arbejdede for Carlton-ringen, sagde til efterforskere, at hun var betalt for at deltage i et sexparty på et luksushotel i Paris, hvor den tidligere IMF-chef deltog.

Efterfølgende undersøgelser afslørede, at DSK havde deltaget i den slags parties i Belgien, Paris samt på forretningsrejser i Washington.

Strauss-Kahn forsvarer sig med, at han bare var en swinger og ikke klar over, at der var betalt for kvinderne, der deltog i orgierne.

Anklagemyndigheden holder på, at DSK var 'King of the party', og at aftenerne var arrangeret efter hans planer og tog hensyn til at opfylde hans indfald.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.