Strejke risikerer at lamme retssag mod Peter Madsen

Djøf har valgt, at Københavns Byret er omfattet af det strejkevarsel, som repræsentanter for 745.000 offentligt ansatte har udsendt

Hør tidligere efterforsker Kurt Kragh og advokat Mette Grith Stages vurdering af sagen, der starter torsdag. TV: Kanal 5
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Storkonflikten mellem 745.000 offentligt ansatte og de kommunale, regionale og statslige arbejdsgivere risikerer at blokere for gennemførelsen af en af de mest omtalte danske retssager for tiden; nemlig sagen mod ubådskaptajn og opfinder Peter Madsen, som er tiltalt for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall.

Det skriver Fyens.dk.

Sagen går i gang på torsdag i Københavns Byret, og netop den retskreds er sammen med Sø- og Handelsretten udpeget af fagforbundet Djøf til at skulle med i den strejke, der er varslet til april. På det tidspunkt er sagen mod Peter Madsen ved at være slut, og afgørelsen risikerer derfor at blive udsat, skriver Fyens.dk.

- En udsættelse af Peter Madsen-sagen og de mange andre sager, vi har, er den værste konsekvens, konflikten kan få. Men det er en mulighed, og det kan blive langstrakt, for så får vi en kæmpepukkel af sager, vi skal finde tid til senere, siger rettens administrationschef Michael Villemoes Larsen til Avisen Danmark.

Peter Madsen er tiltalt for at mishandle og dræbe den svenske journalist Kim Wall. Foto: deadlinepress.dk
Peter Madsen er tiltalt for at mishandle og dræbe den svenske journalist Kim Wall. Foto: deadlinepress.dk

Der er mulighed for, at visse sager vil blive behandlet alligevel, selv om en strejke måtte ramme rettens funktioner, men det er uklart, om Peter Madsen-sagen er i den kategori, oplyser administrationschefen.

Dommerne må ikke strejke, men det må andre dele af personalet, så det alligevel kan få indflydelse på sagens behandling.

Peter Madsens forsvarer i appel på tv: Han må forvente en hård medfart, men ...

- Selvfølgelig får vi det at mærke. De, der er tilbage, kan ikke i stor stil lave strejkeramt arbejde, det er jo en lovlig strejke, så der skal vægtige ting til, for at man gør det, siger administrationschefen.

Københavns Byret har ifølge sin hjemmeside ansat 40 dommere, fire retsassessorer, 17 dommerfuldmægtige og 160 kontorfunktionærer, service - og sikkerhedsmedarbejdere, vagtmestre, portnere, it-folk, elever og jobtrænere.

Hos Djøf siger chefkonsulent Maja Kristensen, at man er interesseret i, at en strejke skal have maksimal effekt.

Peter Madsens elskerinde får breve fra fængslet: - Jeg har aflyst to besøg

- Vi er interesseret i at lamme vitale samfundsmæssige interesser for at få arbejdsgiverne til at tænke nærmere over situationen. Det er et legitimt redskab, når man forhandler overenskomster, og det har nogle konsekvenser, siger Maja Kristensen til Fyens.dk.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+