Studenter måtte på skadestuen: Fik sprøjtet sviende væske i øjnene

Københavns Politi har modtaget en anmeldelse fra to studenter, der angiveligt blev angrebet med væske under deres studenterkørsel - væsken sved i øjnene på dem, og de måtte på skadestuen

(ARKIVFOTO: Lasse Kofod/Gonzales Foto)
(ARKIVFOTO: Lasse Kofod/Gonzales Foto)

Ved du noget? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

To studenter fra en HF-klasse på Herlev Gymnasium og HF fik under deres studenterkørsel i København fredag sprøjtet en væske i ansigtet, der sved så meget i øjnene på dem, at de måtte på skadestuen. Det skriver BT.

Den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi, Youssef Lharraki, bekræfter over for Ekstra Bladet, at politiet har fået en anmeldelse af episoden.

- Vi har i dag modtaget anmeldelse fra to studerende om, at de har fået noget væske i ansigtet. Det har svedet lidt, så man har opsøgt skadestuen, hvor man har fået skyllet øjnene, siger han.

Julies studenterkørsel blev ødelagt, da hendes klasse blev angrebet med æg, vandballoner og olie. Foto: Privat Samfund Grædende studenter overfaldet: Det var nøje planlagt

Ifølge BT var der syre i væsken, som blev sprøjtet efter studenterne med en vandpistol fra en bil ved Husum Station.

Den centrale efterforskningsleder kan over for Ekstra Bladet dog ikke bekræfte, at der var syre i væsken, som de to studenter fik sprøjtet i ansigtet:

- Man er ikke helt sikker på, at det er syre, de har fået sprøjtet i ansigtet. Så vi ved ikke, hvad det er for noget væske, siger Youssef Lharraki.

Ifølge BT fandt episoden sted omkring klokken 15 fredag, da studentervognen kørte forbi Husum Station. Pludselig skreg en af pigerne om bord.

- Det begyndte pludselig at svie helt vildt i begge mine øjne, og det brændte i mit ansigt. Jeg kunne ikke se noget, og jeg kunne heller ikke åbne mine øjne. Det var meget slemt og gjorde rigtig ondt, siger Mia, 19, til BT om episoden.

Hendes veninde Louise blev også ramt i det ene øje med den sviende væske. 

På videoen kan man se de unge, der overfalder studenterne efter at bringe dem i baghold. Foto: Privatfoto Samfund Grædende studenter overfaldet med kasteskyts

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om studenter, der under deres kørsel på Amager fredag blev overfaldet med æg, vandballoner og olie.

Se videoen, hvor studenterne bliver overfaldet med æg, olie og vandballoner her.