Studiner forulempet på universitetet: Vi vil røre ved dine bryster

Universitet advarer piger mod at gå alene

Flere kvinder er blevet forulempet på Frederiksberg Campus' område. Foto: Google Street View
Flere kvinder er blevet forulempet på Frederiksberg Campus' område. Foto: Google Street View
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).

- De sagde, at de ville lege med mig og røre ved mine bryster.

22-årige Line skød i første omgang en gruppe unge fyres tilråb hen som et udslag af fuldskab, og hun fortsatte forrige fredag ved 21.30-tiden målrettet mod fredagsbaren på Københavns Universitets lokaler på Frederiksberg.

- Jeg tænkte, at de bare var fulde, og jeg gik bare videre. Men pludselig kom de løbende mod mig og tog fat i mig. De holdt fast i min arm og skulder og sagde, jeg skulle tage min kjole af, fortæller Line til Ekstra Bladet.

Hun ønsker af hensyn til sin egen sikkerhed ikke at stå frem med billede og efternavn.

Lyshåret kvinde: Træt af at indvandrere kalder mig luder

Efter den husdyrvidenskabsstuderendes vurdering var de unge mænd påvirkede, for de væltede, da de forsøgte at kaste sig over hende.

- Deres to venner sad bare på en bænk og kiggede på, siger Line, som under hele optrinnet talte i telefon med en veninde.

Mindst ti piger
Line er bare en af flere unge kvindelige studerende på Københavns Universitet, der er blevet antastet af unge mænd inde på det tidligere Landbohøjskolen på Frederiksberg.

De seneste to fredage er mindst ti piger blevet 'råbt efter, stoppet på cykel, taget fat i og blevet antastet', lyder det i en advarsel, som er blevet sendt ud på Frederiksberg Campus' Facebook-side.

Det bekræfter Claus Thomsen, som er kontorchef for ledelsessekretariatet på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, overfor Ekstra Bladet.

- Der tegner sig et billede af en gruppe unge mænd, som har færdedes på campus og på forskellig vis har råbt skældsord og opfordringer af forskellig karakter og forulempet nogle af vores kvindelige studerende, som har følt sig forfulgt.

- Uden at jeg selv har været til stede, så tegner der sig ud fra de samtaler jeg har haft med de studerende, et billede af, at der har været seksuelle undertoner, men hvor voldsomt det har været, kan jeg ikke sige.

- Men når nogen forsøger at stoppe en på cyklen, spærre vejen og være fysisk tæt på, er det rigeligt alvorligt. Studerende har følt sig utrygge og antastet, og det er ubehageligt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den røde cirkel angiver det sted, hvor Line blev forulempet, da hun til fods ved 21.30-tiden forrige fredag var på vej til fredagsbar på Frederiksberg Campus. Foto: Google Street View
Den røde cirkel angiver det sted, hvor Line blev forulempet, da hun til fods ved 21.30-tiden forrige fredag var på vej til fredagsbar på Frederiksberg Campus. Foto: Google Street View
 

Claus Thomsen er i dialog med Københavns Politi, men har ikke indgivet nogen anmeldelse på vegne af de studerende. Han ved ikke, om nogle af de studerende selv har anmeldt krænkelserne.

I dialog med politiet
Line har ikke anmeldt de ubehagelige fyre til politiet:

- Der er ikke særlig meget, jeg kan fortælle dem, andet end at det var ubehageligt. Jeg sørgede bare for at komme væk. Det er ikke sikkert, jeg ville genkende dem, hvis jeg så dem igen, siger den unge kvinde, som senere på aftenen forrige fredag observerede to unge mænd, der tilsyneladende spejdede efter piger.

- Vinduerne var rullet ned, og det virkede som om, de forsøgte at få overblik. Den måde, de kiggede på, var ubehagelig, uddyber Line.

Campus-ledelsen tager de gentagne episoder alvorligt og håber på, at politiet vil prioritere sagen og være synlige på området.

Claus Thomsen vil ikke karakterisere hændelserne som noget, der lugter af massesexkrænkelserne i Køln nytårsaften, men fastslår at:

- Vi vil ikke negligere det her og derfor har vi også opfordret studerende til at færdes i grupper, når de forlader campus. Derudover har vi gjort de studerende, der står for sociale arrangementer på campus, opmærksom på episoderne. Vi vil gerne have, at man er opmærksomme, når de færdes på campus.

Artiklen fortsætter under billedet...

Facebook-opslaget med advarsel.
Facebook-opslaget med advarsel.
 

Gå med drenge
Line fortæller til Ekstra Bladet, at hun nægter at holde sig væk fra sociale arrangementer på Frederiksberg Campus. I Facebook-advarslen lyder der også en bøn til de mandlige studerende:

'Hvis I ser en pige stå alene eller føle sig utryg, så pas lige på hende. De ubehagelige fyre som antaster os piger holder sig nemlig væk, hvis de ser os stå med en dreng'.

Line betegner krænkerne som dansktalende med anden etnisk baggrund end dansk. Derudover indeholder hendes signalement ikke nogen kendetegn.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.