Stukket ihjel: Motivet kan være et kys

En 31-årig mand ringede selv til alarmcentralen

Jalousi på grund af en kvinde kan være årsagen til, at en 32-årig mand blev slået ihjel i sit hjem på Nykøbingvej i Stubbekøbing lørdag aften.

Det kom frem i grundlovsforhøret mod en 31-årig, der er sigtet for at have dræbt sit offer med et enkelt knivstik i venstre side af brystet.

Bunken af blomster ved gerningsstedet voksede hurtigt, da tragedien gik op for folk. Privatfoto
Bunken af blomster ved gerningsstedet voksede hurtigt, da tragedien gik op for folk. Privatfoto

Han nægter sig skyldig i manddrab, men hans forsvarer, Erbil Kaya, sagde i retten, hvor Ekstra Bladet var til stede, at det måske kunne tyde på, at han vil erkende vold med døden til følge.

Han havde dog ikke mulighed for at snakke med sin klient lørdag, fordi han både var påvirket af situationen og af alkohol. Han havde derfor ikke mandat til at sige det på vegne af klienten ved grundlovsforhøret, der foregik for åbne døre, efter dommeren afviste anklagemyndighedens begæring om lukkede døre.

Her kom det frem, at et vidne har fortalt, at motivet kan være, at 'anholdtes kæreste har kysset med afdøde, og det er noget, der hidser ham voldsomt op'.

Den sigtede, der havde lysblond hår, der var kortklippet i siderne og lidt længere på toppen, var iført blå dna-dragt, maosko og havde hovedet begravet i hænderne det meste af grundlovsforhøret, hvor han blot meget lavt bekræftede sit navn.

I skødet havde han et gråt tæppe. 

Gav hjertemassage
Politiet blev kaldt til adressen, efter den sigtede snøftende og snøvlende selv ringede til alarmcentralen klokken 22.46 - dog under et andet navn - og sagde, at der var en, der var ved at forbløde.

Alarmcentralen holdt ham i røret i over seks minutter og spurgte ham ind til, om det var ham, der havde stukket, hvilket han sagde nej til. At der var nogle andre, der var løbet fra stedet.

Da alarmcentralen spurgte, hvem der havde gjort det, svarede han 'det ved jeg ikke. Jeg fandt ham bare' og 'I skal fucking komme med det samme. Hvis ikke I kommer nu, tager jeg fingeren ud af hullet og skrider.'

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
 

Samtidig fortalte han, at offeret stadig trak vejret, men at der var langt imellem hans vejrtrækninger.

Anklageren læste også rapporten op fra første patrulje på stedet, der så en person, der anråbte politiet og derefter kravlede ind ad vinduet.

Blod overalt
Inde i huset var der blod på vægge og gulv, og de så en person, der var i gang med hjertemassage på offeret. På sofabordet lå en køkkenkniv sølet ind i blod.

De beskrev, at den anholdte talte usammenhængende og i øst og vest, og at han forklarede, at nogen var løbet fra stedet.

Det eneste tilkaldte politihunde fik færten af, var noget blodafsmudsning uden for huset, men det var intet, der tydede på nogen, at nogen var stukket af fra stedet.

I en efterfølgende afhøring med politiet sprang han fra, at han ikke kender offeret, til at han kender ham, til at det var hans bedste ven. I afhøringen sagde han, at han havde drukket 6½ liter øl, men at han ikke tog stoffer.

Da han klokken 6.30 søndag morgen spurgte politiet, hvordan (knivofferet, red.) havde det, svarede han til beskeden om, at 'han er død':

'Så gjorde det ingen forskel, det jeg gjorde'.

Han blev varetægtsfængslet til 14. juni.