Annonce:
Annonce:

Stukket ned i S-tog: Var tæt på at dø

Gerningsmanden tog formentlig fejl af en uskyldig passager og en anden mand, som han havde en konflikt med

Her er knivstikkeren med kniven i hånden i S-toget.
Her er knivstikkeren med kniven i hånden i S-toget.
Annonce:
Følg Krimi

En tilfældig 19-årig mand var tæt på at dø, da han blev stukket ned i et fyldt S-tog mellem Åmarken og Ny Ellebjerg stationer i København.

Han fik et 12-13 centimeter dybt stiksår i venstre lår og et tilsvarende stik i venstre balle, som skar en pulsåre, en blodåre og den store nerve til venstre ben over.

Den 19-årige var i 'manifest livsfare', lægernes udtryk for overhængende livsfare, og han var forblødt, hvis han ikke var kommet under hurtig lægebehandling.

Retten på Frederiksberg starter onsdag på nævningesagen mod den formodede knivstikker, 22, der er tiltalt for drabsforsøg. Knivstikkeriet skete foran øjnene af passagererne i S-toget og det blev filmet af togets overvågningskamera.

Annonce:

Den 22-årige nægter sig skyldig i drabsforsøg, men har tidligere erkendt, at han stak offeret. Han brugte en låsbar foldekniv med en klinge på 11 centimeter.

Tog fejl af en anden ?
Motivet var tilsyneladende, at gerningsmanden tog fejl af den uskyldige 19-årige og en anden mand, som han havde en konflikt med, men det vil blive belyst under retssagen.

Det 19-årige offer forsøgte at forsvare sig mod knivstikkeren og pådrog sig flere afværgelæsioner på venstre hånd, fremgår det af anklageskriftet mod den 22-årige.

Knivstikkeriet skete den 22. november sidste år klokken 15.10 midt i myldretidstrafikken. Syv dage efter gik politiet ud med en offentlig efterlysning af den 22-årige, som politiet betegnede som farlig.

Men der gik to måneder før den 22-årige blev anholdt. Det skete tilfældigt i forbindelse med et indbrud på Tagensvej i København.

Annonce:

Da den 22-årige kom ind i S-toget gik han, ifølge politiet, målbevidst hen til den 19-årige og stak ham. Da S-toget kørte ind på Ny Ellebjerg station løb knivstikkeren hurtigt ud af toget og sprang ind i en taxi. Efter en kort tur betalte han taxichaufføren og forsvandt.

Ifølge tiltalen mod den 22-årige var han to andre gange bevæbnet med stik og slagvåben.

Knapt et måned før knivstikkeriet i S-toget blev han taget på Strøget i København med en 12 cm. lang kniv klokken 3.15 om natten. Og den 23. januar i år kom han i detentionen på Station City på Halmtorvet med et knojern udformet som et dødningehoved med en metalspids.

Sagen om drabsforsøget er rejst ved et nævningeting, fordi den 22-årige kræves idømt mere end fire års fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: