Stukket ned ved Strøget: Unge fængslet for drabsforsøg

22-årig mand blev i onsdags stukket ned på åben gade i Jorcks Passage i centrum af København. Nu er to unge blevet anholdt

Jorcks Passage forbinder strøget med parallelgaden Skindergade. (Arkivfoto: Torben Stroyer)
Jorcks Passage forbinder strøget med parallelgaden Skindergade. (Arkivfoto: Torben Stroyer)

Opdateret med fængsling klokken 12:29

To unge mænd på 20 og 21 år er fredag formiddag blevet fængslet efter et grundlovsforhør - sigtet for at have forsøgt at dræbe en jævnaldrende mand for to dage siden.

Knivstikkeriet, hvor det 22-årige offer blev ramt i maven, skete ved højlys dag i Jorcks Passage, som ligger lige ved Strøget i det indre København.

Manden blev hurtigt meldt uden for livsfare, men de to unge mænd, som politiet har ledt efter siden onsdag, er alligevel blev sigtet for drabsforsøg.

- De er godt kendt af politiet, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, som dog ikke vil komme ind på, om de to unge er en del af det københavnske bandemiljø.

Krimi Ung mand stukket ned ved Strøget

Knivstikkeriet skete omkring klokken 15, og offeret er ligesom de to formodede gerningsmænd også kendt af Københavns Politi.

Efter overfaldet stak de to unge mænd af til fods, og politiet benyttede efterfølgende blandt andet videoovervågning fra området til at finde frem til gerningsmændene.

De blev anholdt torsdag og altså fængslet fredag. Dommeren valgte dog kun at fængsle dem på baggrund af mistanke om grov vold og ikke drabsforsøg, som sigtelsen ellers lyder på.

Har du kendskab til sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)