Styrelse advarer: Skyd ikke disse fyrværkeribatterier af

Mere end 250 ulovlige fyrværkeribatterier er i omløb. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er de ulovligt sammenluntede og indeholder store mængder af krudt

Foto: POLCREATIVE
Foto: POLCREATIVE

Har du købt et eller flere af fyrværkeribatterierne BlackOut8 og Six Best Possible fra J Fireworks, så er det bare med at komme ud at købe noget andet fyrværkeri, inden klokken slår 12 i aften.

De er nemlig ulovlige, slår Sikkerhedsstyrelsen fast i en pressemeddelelse.

Styrelsen har ved sin kontrol af årets fyrværkerisalg fundet de to fyrværkeribatterier, der er så store, at de er farlige at skyde af.

Derfor advarer styrelsen nu mod batterierne, der er ulovlige og derfor ikke må afskydes.

Batterierne er produceret i 2016, og J. Fireworks standsede salget af batterierne 25. december, men styrelsen har fundet de ulovlige batterier hos Krudtteltet, der har salgssteder flere steder i landet, oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

De pågældende fyrværkeribatterier er ulovligt sammenluntede, så de udgør et stort fyrværkeribatteri i stedet for flere små. De har dermed en størrelse, som gør dem ulovlige.

Artiklen fortsætter under billederne...

Foto: jfireworks.dk
Foto: jfireworks.dk

Foto: jfireworks.dk
Foto: jfireworks.dk
 

Sikkerhedsstyrelsen oplyser til Ritzau, at man skønner, at der er omkring 250 af de store, ulovlige batterier i omløb.

Styrelsen advarer imod at affyre batterierne, der kan være farlige på grund af de store mængder af krudt.

Forbrugere, der har købt af de farlige batterier for at fyre dem af nytårsaften, opfordres af styrelsen "indtrængende" til at undlade at skyde dem af og i stedet levere dem tilbage til det sted, hvor de er købt.