Styrtet fly fundet i Middelhavet

Flyvraget fra den nedstyrtede EgyptAir, der styrtede for en måned siden er blevet spottet i Middelhavet, skriver AP

Vragstykker, som blev fundet umiddelbart efter styrtet. (Foto: AP)
Vragstykker, som blev fundet umiddelbart efter styrtet. (Foto: AP)

Vraget af det EgyptAir-fly, der styrtede i Middelhavet i maj, er fundet af et eftersøgningsfartøj, oplyser den egyptiske undersøgelseskommission ifølge AP.

Angiveligt er det blevet spottet på tre kilometers dybde, og eftersøgningsholdet har angiveligt taget et billede af vraget.

Det er skibet John Lethbridge, der bruges til dybvandsundersøgelser, som har lokaliseret vragdelene, skriver Reuters.

Flyet styrtede ned i Middelhavet, mens det var på vej fra Paris til Kairo den 19. maj og alle 66 personer om bord omkom.

Blandt passagererne var blandt andet 30 egyptere og 15 franskmænd. Flyet skulle have landet i Kairo klokken 03.05, men klokken 02.30 forsvandt flyet pludselig fra radaren.

Men har endnu ikke fastlagt præcis, hvorfor flyet styrtede ned. Men det er blevet konstateret, at der var røgudvikling fra flyet kort før styrtet.

Det blev også slået fast, at flyet, inden det forsvandt fra radaren, foretog en 90-graders venstredrejning, tabte højde og så pludselig drejede 360 grader rundt.

Passagererne var 30 egyptere, 15 franske borgere, to irakere, to canadiere og borgere fra Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan. Blandt de dræbte er en dreng og to babyer.

Yderligere var der syv besætningsmedlemmer og tre sikkerhedsmedarbejdere om bord.

Frigav uhyggelige billeder
To dage tragedien frigav de egyptiske myndigheder uhyggelige billeder af smadrede vragdele, iturevet bagage og personlige ejendele fra nogle af de 66 mennesker, der var ombord på det nedstyrtede EgyptAir-fly.

Dagen efter kunne de så frigive optagelser fra cockpittet kort før katastrofen, da alt virkede roligt.

- Hello, Hello, EgyptaAir 804 flight level 370, squawk number 7624, lød det fra en af piloterne, da flyet tjekkede ind over radioen i schweizisk luftrum lidt efter midnat. Kort efter fløj de ind i Italien, hvorefter en flyveleder meldte ind til flyet. Herefter svarede MS804-piloten:

- Thank you so much. Good day er good night.

Samtalen blev optaget omkring to en halv time inden græske flyveledere mistede kontakten med flyet. Ifølge de græske myndigheder fløj flyet ind i græsk luftrum klokken 2.24 natten til torsdag, og 24 minutter senere snakkede piloten over radioen med de græske flyveledere.

Her lød det fra piloten på græsk: 'Tak'.