Sultede hvalpe: Hundeavler får kæmpe bøde

En uautoriseret hundeavler har fået en stor bøde for at have behandlet hunde, papegøjer og heste uforsvarligt

50.000 kroner.

Sådan lyder bødestraffen til en uautoriseret kvindelig hundeavler fra Vissenbjerg på Fyn, som har behandlet hunde og hvalpe uforsvarligt eller endda groft uforsvarligt.

Det oplyser anklager fra anklagemyndigheden hos Fyns Politi Klaus Holten Kristensen til Ekstra Bladet.

- Der er tale om i alt 14 hunde, hvoraf seks var hvalpe. Derudover var der tre papegøjer og nogle heste, fortæller Klaus Holten Kristensen.

Sultede
Sagen forløb fra august 2018 til februar 2019, og tirsdag blev hundeavleren idømt bødestraf samt en betinget frakendelse af retten til at have dyr.

Klaus Holten Kristensen beskriver dyrene som værende 'stærkt udmagrede' og 'ikke så socialiserede, som man kunne ønske sig', da de blev fundet i huset i Vissenbjerg, som var beskidt og 'fyldt med hundelort'.

- Hun har fodret dem for lidt og forkert. Et par af hundene måtte også aflives, siger anklageren.

En af hundene, en tæve, var lukket inde på et lille, varmt badeværelse på første sal sammen med sine hvalpe.

- Da politiet kom, sprang tæven op i vindueskarmen og forsøgte at slippe væk, fordi den var bange, fortæller Klaus Holten Kristensen.

Fandt dem i Gul og Gratis
Anklageren beretter, at politiet fik anmeldelsen gennem en kvinde, som faldt over en salgsannonce i Gul og Gratis, hvor der stod, at man kunne købe en hvalp for 1500 kroner.

- Kvinden tog ud for at se på hvalpene, og hun syntes ikke, det så godt ud, så derfor anmeldte hun det, fortæller Klaus Holten Kristensen. 

- Politiet tog ud til adressen, og dyrene blev fjernet i umiddelbar forlængelse af det besøg, siger han.

I retten erklærede den kvindelige hundeavler sig ifølge anklageren skyldig. Klaus Holten Kristensen oplyser, at bøden skulle have været på hele 100.000 kroner på grund af antallet af dyr, men at taksten blev halveret på grund af kvindens indkomst.