Sundheds-assistent bedragede syg millionær-veninde

Kvinden blev fældet af stenrig familie, som pudsede detektiv-bureau på sagen - hun er nu dømt for svindel ved retten i Esbjerg

Østerbycenteret i Esbjerg, hvor svindleren arbejdede. Hun snød både en beboer på stedet for 100.000. Og malkede sin millionær-veninde for over 800.000 kroner ( Google Maps )
Østerbycenteret i Esbjerg, hvor svindleren arbejdede. Hun snød både en beboer på stedet for 100.000. Og malkede sin millionær-veninde for over 800.000 kroner ( Google Maps )

Ved du noget om sagen? Skriv til Ekstra Bladet 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

En social- og sundheds-assistent fra Gørding ved Esbjerg er blevet dømt for koldt og kynisk at have snydt og bedraget sin syge millionær-veninde gennem lang tid.

Veninden arvede for år tilbage helt uventet 25 millioner kroner af sin mormor. Da sundheds-assistenten hørte om den store arv, voksede griskheden og frækheden måned for måned.

Den 40-årige sundheds-assistent og hendes mand lokkede i alt lidt over 800.000 kroner fra millionær-veninden, mens hun var syg af flere blodpropper i hjernen.

På grund af sygdommen havde kvinden svært ved at huske og overskue situationen.

Detektiver opklarede sagen
Millionær-kvinden blev kun reddet fra at blive plukket yderligere økonomisk, fordi hendes familie i København fik mistanke om, at noget var helt galt.

De pudsede et jysk detektiv-bureau på sagen.

Ved at gennemgå den nu 40-årige millionærs computer og mobiltelefon, kunne detektiverne rekonstruere svindlen. Herefter blev sagen anmeldt til politiet.

Forleden fik social- og sundhedsassistenten ved retten i Esbjerg en betinget dom for bedrageri på et år og tre måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Snød også plejehjems-beboer
Med i dommen hører, at social- og sundheds-assistenten ikke kun flåede sin nærmeste veninde økonomisk.

Hun lokkede også en plejehjems-beboer på Østerbycenteret i Esbjerg, hvor hun selv arbejdede,  til at låne hende 100.000 kroner.

Penge, som beboeren aldrig har set skyggen af igen.

Den 44-årige ægtemand blev ikke dømt for bedrageri - men for hæleri. Dommeren mente, at han burde have vidst, hvor de 800.000 kroner kom fra.

Den 44-årige mand fik en betinget dom otte måneders fængsel.

Hun er sluppet for billigt
- Jeg synes, at min tidligere veninde er sluppet med en alt for lille straf. Hun udnyttede mig som veninde. Hun misbrugte, at jeg var syg og  hun snød mig  over et langt tidsrum. Hun bildte mig sågar ind, at hun hjalp mig, siger den 40-årige Charlotte til Ekstra Bladet.

Charlotte har betinget sig, at Ekstra Bladet kun nævner hendes fornavn på grund af hendes økonomiske situation og fordi en tidligere kæreste har chikaneret hende voldsomt.

Retten i Esbjerg, hvor dommen faldt. (Foto: Google Maps)
Retten i Esbjerg, hvor dommen faldt. (Foto: Google Maps)
 

Derfor bor kvinden i dag på en hemmelig adresse i Jylland.

- Jeg vil ikke udsættes for andre svindlere. Desuden ønsker jeg ikke, at min ekskæreste skal vide noget som helst om mig, siger Charlotte.

Hun har i øvrigt under sagen udskiftet både fornavn og efternavn for at gemme sig for ekskæresten, som på et tidspunkt forsøgte at skyde ind gennem hendes vinduer.

Sagde hun havde arvet farfar
Sagen går tilbage til 2012, hvor ægteparret - der boede på en lille landejendom - første lånte småbeløb til hø af millionær-veninden.

Men stille og roligt i de kommende måneder lånte parret flere og flere penge og beløbene voksede støt. Der skulle bruges penge til kloakering og renovering af ejendommen. Der skulle også købes landbrugsmaskiner.

- Min veninde fortalte mig, at hun selv var arving til ti millioner kroner fra en farfar i England, som var blevet skadet under 2. Verdenskrig. Hun havde arvet hans krigs-erstatning og hun ville snart få pengene udbetalt. Og så ville jeg naturligvis få mine penge tilbage igen.

Jeg troede fuldt ud på hende på grund af min svækkede mentale tilstand. I dag tror jeg bestemt ikke på hendes historie, fortæller Charlotte til Ekstra Bladet.

Troede hun hjalp mig
På et tidspunkt begyndte Charlotte at få problemer med sin daværende kæreste. Efter bruddet i november 2012 lovede veninden at hjælpe hende med en god advokat. Så Charlotte sendte i tusindvis af kroner af sted til Gørding, så advokaten kunne hjælpe.

Problemet var bare, at advokaten var ikke-eksisterende. Og pengene blev brugt til noget helt andet.

To falske mails fra advokater forsikrede også Charlotte om, at hun nok skulle få sine penge.

Helt grotesk blev løgnene, da ægteparret ville have 125.000 kroner til køb af to traktorer og en grønthøster.

Mand og kone har hængt sig
I retten kom det frem, at sundheds-assistenten havde fortalt Charlotte, at hendes kollega Else havde hængt sig. Og ikke nok med det. Elses mand havde også taget strikken. Derfor kunne de få landbrugs-maskinerne til en favorabel pris.

Charlotte afskibede omgående de 125.000 kroner.

Og således nåede social- og sundhedsassistenten at lænse kvinden for præcis 812.739 kroner, før svindlen blev bremset af Charlottes familie og detektiverne.

- Jeg kan godt se, at det her er en meget mærkelig sag, erkender Charlotte overfor Ekstra Bladet.

Charlotte arvede de 25 millioner kroner efter sin gamle mormor. Også andre i familien arvede store million-beløb. Men Charlotte ønsker ikke at fortælle ret meget om sin åbenbart stenrige familie i København.

Vidste ikke jeg skulle arve
- Jeg har ikke kontakt med min bror eller mine forældre. Kontakten blev brudt for nogle år siden. Jeg vil kun sige, at jeg ikke anede, at mine bedsteforældre havde så stor en formue. De levede helt almindeligt og boede i et helt almindeligt hus.

Det samme gælder mine forældre. Jeg ved faktisk ikke, hvordan mine bedsteforældre har tjent de mange penge, lyder det fra Charlotte.

Den 40-årige kvinde fortæller, at hun for nylig har haft en mindre blodprop igen.

- Men ellers har jeg det faktisk godt og kan i dag klare mig selv. Jeg driver også en lille virksomhed i Jylland, siger Charlotte.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra det dømte svindler-ægtepar, som tilsyneladende ikke længere bor på Gørding-egnen.