Super-Brians søn tiltalt for afpresning og trusler: Det er synd for min gamle far

Eksbokser Brian Nielsens 30-årige søn, Steffen Nielsen, nægter sig skyldig i at have været del af tæskehold, som mødte op på ung mands adresse for at kræve en gammel gæld på 10.000 kroner tilbagebetalt

Hør mere her

- Det er noget lort, og det er skide synd for min gamle far.

Sådan siger eksbokser Brian Nielsens søn, den 30-årige Steffen Nielsen til Ekstra Bladet.

Han sidder i disse dage tiltalt ved Retten i Næstved i et større sagskompleks sammen med fire andre mænd fra Korsør-egnen. De er tiltalt for vidnetrusler, hæleri, afpresning, vold med peberspray, knytnæveslag og ulovlig våbenbesiddelse.

Steffen Nielsen selv er alene tiltalt i en lille del af komplekset, men det er politiets opfattelse, at han sammen med to af de andre fra gruppen troppede op på en ung mands adresse 18. december 2015 for at opkræve en gammel gæld på 10.000 kroner.

Steffen Nielsen skulle ifølge anklageskriftet have sagt: 'Jeg har også mit jern med, som jeg ikke er bange for at bruge, og du kan få lov til at smage det, hvis jeg møder dig i byen'.

Men Steffen Nielsen nægter sig skyldig, selv om han har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 8. februar og derfor ufrivilligt har fri fra sit job som stilladsarbejder for tiden.

- Der kommer nogle vidner og afgiver forklaring på fredag. Så vil det stå klart, at jeg overhovedet ikke var der, siger Steffen Nielsen til Ekstra Bladet efter mandagens retsmøde, inden to betjente kørte ham væk fra retten.

Ved du noget om sagen, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Super-Brian bliver væk
Brian Nielsen var ikke til stede i retten mandag. Det har han ellers været tidligere i sønnens straffesager, som efterhånden har givet ham noget af et generalieblad hos politiet.

- Nej, jeg kommer ikke. Kig på min søns dåbsattest. Han er blevet 30 år, siger Brian Nielsen, som fortæller, at han har travlt med arbejde i Spanien, hvor han har boet permanent siden 2001 og driver en golfklub.

Her køres en grogggy Steffen Nielsen væk af politiet efter dommen på et år og ni måneders fængsel. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Bokse-Brians søn amok efter voldsdom

Men Brian Nielsen har til gengæld ikke noget imod at kommentere sagen, selv om han kun kender den overfladisk fra sin søn.

- Som jeg har forstået det, så er der en, der skyldte ham nogle penge. Men han har ikke gjort en skid. Det er en storm i et glas vand. Det er latterligt, siger Brian Nielsen til Ekstra Bladet.

Brian Nielsen har altid støttet sin søn og kalder ham for 'en god dreng', men denne gang dukker han ikke op i retten for at vise sin opbakning, siger han til Ekstra Bladet. (Foto: Per Rasmussen)
Brian Nielsen har altid støttet sin søn og kalder ham for 'en god dreng', men denne gang dukker han ikke op i retten for at vise sin opbakning, siger han til Ekstra Bladet. (Foto: Per Rasmussen)

Flere tidligere domme
Brian Nielsen har på samme måde bakket op om sin søn i flere andre sager, som Steffen Nielsen har været involveret i. Eksbokseren dukkede op ved Retten i Holbæk i 2012, hvor Steffen Nielsen fik 21 måneders fængsel for vold mod en 19-årig mand. Han blev blandt andet dømt for at have smidt manden ud fra en gangbro efter en våd bytur i Holbæk, ligesom han også skulle have sparket ham i hovedet.

Året før blev Steffen Nielsen idømt ti måneders fængsel for overfald på en mand og en kvinde i Slagelse. Han smadrede kvindens ansigt ind i en husmur, og slog hende i nakken, til hun besvimede, hvorefter han gav sig til at sparke hende.

Kæresten begyndte at blande sig, men blev også sendt til tælling af den rasende boksersøn.

Dengang tog Brian Nielsen det fulde ansvar for sin søns handling og hans mani med at lade næverne tale.

Brian Nielsen mener, at hans søn bliver gjort til syndebuk i voldssagen. (Foto: Per Rasmussen) Krimi TV: Bokse Brian skælder ud: Min søn er syndebuk

- Jeg har ikke været der så meget for Steffen, som jeg burde. Jeg er dybt skuffet. Jeg kan slet ikke forestille mig, at han har slået på en dame. Det er min søn. Han er slet ikke sådan. Han er en vildt dejlig dreng, sagde Brian Nielsen efter dommen.

Brian Nielsen blev skilt fra sin kone under forberedelserne til kampen mod Mike Tyson i 2000. Han flyttede fra Danmark i 2001 på et tidspunkt, hvor sønnen Steffen stadig var teenager. (Foto: Kristian Linnemann)
Brian Nielsen blev skilt fra sin kone under forberedelserne til kampen mod Mike Tyson i 2000. Han flyttede fra Danmark i 2001 på et tidspunkt, hvor sønnen Steffen stadig var teenager. (Foto: Kristian Linnemann)

Også i 2007 blev Steffen Nielsen dømt for vold og måtte afsone tre måneders fængsel.

Truede vidne
Ud over tiltalen for afpresning har politiet også tiltalt Steffen Nielsen for vidnetrusler. I januar sad Steffen Nielsen i Sønder Omme Statsfængsel og afsonede en del af sin reststraf fra sin tidligere dom, og her skulle han angiveligt ifølge politiet have taget initiativ til at få en anden indsat til at sende et par sms'er til manden, som har meldt Steffen Nielsen til politiet i den aktuelle sag.

Foto:Per Rasmussen Krimi Bokse-Brians søn tiltalt for voldsorgie

Den anden indsatte sendte ifølge politiet senere tre sms'er til mandens mor, hvor han gav udtryk for, at hendes søn burde trække anmeldelsen tilbage 'for deres eget bedste'.

Også den del af tiltalen nægter Steffen Nielsen sig skyldig i.

- Det er ren chikane, siger han.

Kuk i transport
Retsmødet mandag blev i øvrigt aflyst, og ifølge dommer Lene Sigvardt skyldtes aflysningen, at der var gået kuk i en bestilt transport af en af de andre tiltalte i sagen, som derfor aldrig nåede at dukke op fra den arrest, som han sidder fængslet i.

Brian Nielsens søn er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Bokse-Brians søn får 10 måneder for vold

I stedet behandler retten sagen torsdag og fredag i denne uge, hvorefter det er planen, at der skal falde dom.

Uanset hvad udfaldet af sagen mod Steffen Nielsen bliver, så vil Brian Nielsen fortsat støtte sin søn.

- Jeg tror, han er blevet klogere med tiden, og vi skal nok klare den, siger Brian Nielsen til Ekstra Bladet.

Brian Nielsen har andre kampe at kæmpe end dem i ringen. Privat er hans søn Steffen lige nu for retten i en sag om grov vold. (Foto: Thomas Sjørup) Krimi TV: Brian Nielsens søn - jeg har kvajet mig

Ved du om sagen, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.