Supermarkedskæde udsat for indbruds-bølge: - De bliver ved

De nordsjællandske Fakta-butikker har været udsat for 17 forsøg på indbrud på tre uger. Tyvene får ikke det store udbytte ud af de mange forsøg, men det får dem ikke til at stoppe

Natten til torsdag blev to Fakta-butikker i henholdsvis Gilleleje og Hillerød udsat for indbrud. Tyvene havde held med at bryde dørene op og tømme de såkaldte SafePay-automater. Indbrudstyvene bruger cirka to til tre minutter på at plyndre butikkerne. Det er kortere tid end de fem minutter, som Fakta gerne vil have, at kunderne ellers bliver hængene.  Foto: Allan Andersen
Natten til torsdag blev to Fakta-butikker i henholdsvis Gilleleje og Hillerød udsat for indbrud. Tyvene havde held med at bryde dørene op og tømme de såkaldte SafePay-automater. Indbrudstyvene bruger cirka to til tre minutter på at plyndre butikkerne. Det er kortere tid end de fem minutter, som Fakta gerne vil have, at kunderne ellers bliver hængene. Foto: Allan Andersen

Faktas butikker i Nordsjælland har i de sidste par uger haft besøg af nogle gæster, som butikskæden ikke ønsker bliver bare fem minutter længere. For siden 5. november har de nordsjællandske Fakta-butikker været udsat for en regulær indbrudsbølge.

Ikke mindre end 17 gange har ukendte gerningsmænd forsøgt at bryde ind i kædens mange butikker i det nordsjællandske.

Der er en væsentlig årsag til, at indbrudstyvene ikke er kommet ind i alle de Fakta-butikker, som de har forsøgt sig med.

- Tyvene er langtfra kommet ind i alle butikker, da vi sætter tunge ting op ad dørene, så det er svært for dem at komme ind. Vi gør det meget svært for dem at komme ind, men de bliver ved med at forsøge, forklarer Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen.

Selvom at Faktas medarbejdere forsøger at gøre det svært for indbrudstyvene at komme ind i butikkerne, så var der alene torsdag nat fire forsøg på indbrud i kædens butikker. I butikkerne i Gilleleje og Hillerød havde nattens ubudne gæster held med at komme ind.

Går kun efter penge
Ifølge Jens Juul Nielsen går gerningsmændene kun efter Fakta-butikker, og de går direkte efter de såkaldte SafePay-systemer, som de bryder op ved hjælp af en vinkelsliber.

- De går ikke efter varer. I de butikker, hvor de ikke har kunnet komme helt ind til SafePay-automaten, har de måske taget en kasse øl, forklarer Jens Juul Nielsen.

SafePay-automaterne bliver tømt hver aften, og pengene bliver afhentet for ikke at friste eventuelle indbrudstyve. Derfor er udbyttet, som de ukendte gerningsmænd får med sig hjem, ganske begrænset.

- De får kun småpenge ud af det, det er kun nogle få mønter tilbage i systemet, som de får med. Men vores omkostninger er meget større efter sådan et indbrud, fordi vi skal reparere dørene, sætte ting i stand, og vi har lukket i nogle timer. Det er meget frustrerende for os at opleve, fortæller Jens Juul Nielsen.

Hvor meget de mange indbrud og forsøg derpå kommer til at koste Coop, ved Jens Juul Nielsen ikke endnu, da beløbet ikke er gjort op. Informationsdirektøren vurderer, at det vil løbe op i mange hundredtusind kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ved hjælp af en vinkelsliber har de ukendte gerningsmænd haft hjælp til at bryde ind til SafePay-automaten. Foto: Allan Andersen
Ved hjælp af en vinkelsliber har de ukendte gerningsmænd haft hjælp til at bryde ind til SafePay-automaten. Foto: Allan Andersen
 

Er de samme gerningsmænd
Hos Coop-koncernen er man ikke i tvivl om, at det er de samme gerningsmænd, der har kørt Nordsjælland tyndt for at bryde ind i Fakta.

- Nu er vi nået så langt, at vi har ret gode overvågningsbilleder af gerningsmændene. Vi er slet ikke i tvivl om, at det er de samme, der turnerer rundt, fortæller informationsdirektøren.

Alle overvågningsbillederne er overdraget til Nordsjællands Politi. Nu håber Coop, at politikredsen vil intensivere indsatsen i de kommende dage, så de Fakta-glade indbrudstyve kan blive stoppet.

Til Ekstra Bladet fortæller politiinspektør hos Nordsjællands Politi Lau Thygesen, at man forsøger at identificere gerningsmændene.

- Jeg tror, der er tale omrejsende kriminelle i det her tilfælde. Derfor er det svært at få fod under sagen, da vi ikke kender dem i forvejen. Derfor har vi heller ikke deres dna, fingeraftryk eller billeder i forvejen, forklarer Lau Thygesen.