Surf-stjerne dræbt af politiet

Brasilien er i chok, efter surf-stjernen Ricardo dos Santos er død - skudt af en politimand

24-årig brasiliansk surf-stjerne er død. (Foto: Zumapress/Kirstin Scholtz)
24-årig brasiliansk surf-stjerne er død. (Foto: Zumapress/Kirstin Scholtz)

Det var angiveligt et skænderi  med en politimand, der havde fri for arbejde, der kostede den 24-årige brasilianske surf-stjerne Ricardo dos Santos livet.

Mandag morgen blev han skudt tre gange i brystet, efter en højlydt diskussion med en betjent foran surferens hjem i den brasilianske stat Santa Catarina. Betjenten var angiveligt ikke på arbejde, derfor vides det ikke, hvad der førte til den fatale skud-episode

Det skriver CNN.

Lægerne prøvede forgæves at redde Ricardo dos Santos, men efter fire operationer måtte de give op.

Brasilianeren var meget kendt i surfing-verdenen og kom for alvor i surf-verdenens søgelys, da han var med i et  Billabong Pro event i Tahiti  i 2012, hvor han blev nummer to. Han var kendetegnet ved at være frygtløs, skriver CNN.

Gerningsmanden er blevet identificeret som Luis Paulo Mota, som forklarer, at han handlede i selvforsvar.

Vennerne i sorg
dos Santos død har efterladt Brasilien i sorg. Venner og familie fokuserer dog på, hvilket fantastisk menneske den 24-årige surfer var.

- Vi er nødt til at bede og takke Gud, for den tid han var i blandt os. Han var en stor atlet og et forbillede, siger surferens far.

Også Brasiliens største surf-stjerne Gabriel Medina hylder sin landsmand.

- Han repræsenterede os alle sammen fantastisk. Han var berømmet for hans hårde arbejde, og han havde også en meget god personlighed, siger Gabriel Medina, der blev den først brasilianske verdensmester i surfing.