Svævefly styrtet ned ved Sorø - pilot dræbt

En mandlig pilot har mistet livet efter en svæveflyulykke nær Sorø

Svævefly styrtet ned ved Sorø - pilot dræbt

Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Koster alm. SMS-takst)

En ældre mand mistede lørdag eftermiddag livet, da han i et svævefly styrtede ned ved Fjenneslev uden for Sorø.

Det oplyser vagtchef Stefan Jensen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for Ekstra Bladet.

- Et vidne observerede, at flyet styrtede, og slog alarm. Da vi og lægehelikopteren kunne lægen med det samme konstatere, at piloten var død, siger han.

Ulykken skete klokken 14.24, da flyet var ved at lande på en mark, der ligger et par kilometer fra den flyveplads, hvor Midtsjællands Svæveflyveklub holder til.

Pårørende er underrettet
Der er tale om en mand fra Slagelse, der er omkring 82 år. De pårørende er underrettet, oplyser vagtchefen.

- Vi kan ikke sige, hvorfor ulykken skete. Havarikommissionen er på vej derud, og dem venter vi på og vil herefter bistå dem, hvis de vil have brug for det, siger Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Bestyrelsesmedlem og kasserer i Midtsjællands Svæveflyveklub, Leif Hansen, bekræfter over for Ritzau, at 82-årige mand er et mangeårigt medlem af klubben.

- Manden er et mangeårigt, erfarent og utrolig vellidt medlem af klubben, siger bestyrelsesmedlemmet. Vores tanker går til de pårørende, der er også er medlemmer i klubben og var til stede på pladsen, siger han.

Foto: Lars Videkam
Foto: Lars Videkam
 

Viceberedskabsinspektør ved Brandvæsnet i Sorø Kommune, Bo Sebens, fortalte klokken kvart i 15, at de arbejdede på stedet.

- Vi arbejder på stedet lige nu. Så jeg kan ikke sige mere, end at piloten blødte fra munden efter styrtet. Men vi kender ikke hans tilstand på nuværende tidspunkt, sagde han.

Ekstra Bladet følger sagen