Svensk ambulance bestjålet under udrykning

En svensk ambulance blev kaldt ud for at hjælpe en kvinde, der havde fået krampe, men så skete det usandsynlige

Den svenske ambulance blev kaldt ud for at hjælpe en kvinde, der havde fået krampe, men så fik ambulance-personalet stjålet deres akut-taske med vigtig medicin. (Foto: Polfoto)
Den svenske ambulance blev kaldt ud for at hjælpe en kvinde, der havde fået krampe, men så fik ambulance-personalet stjålet deres akut-taske med vigtig medicin. (Foto: Polfoto)

Det bliver sværere og sværere for ambulance-personale i Sverige at udføre deres job i visse områder af Sverige. Det viste sig endnu engang her i weekenden, hvor en ambulance fra Örebro natten mellem fredag og lørdag ved ca. 02.00-tiden blev kaldt ud for at hjælpe en kvinde, der havde fået krampe. Da de to ambulance-folk kom frem til det centrale Örebro og begyndte at hjælpe kvinden, fik de pludselig stjålet deres akut-taske, der både indeholdt smertelindrende medicin samt krampeopløsende midler. Det oplyser ambulance-chefen Tomas Elisson til lokalavisen Nerikes- Allehanda.

- Jeg har arbejdet her i 30 år og har aldrig nogen sinde oplevet noget lignende, lyder det fra Tomas Elisson, der er dybt chokeret over hændelsen. Han tilføjer i øvrigt, at de to ambulance-folk efter oplevelsen har det rigtig dårligt og midlertidigt er taget ud af tjenesten.

Gerningsmand fanget af cyklende vidner
Gerningsmanden, der stjal ambulance-personalets akut-taske løb ifølge et vidne væk fra gerningsstedet. Han nåede dog ikke særlig langt. To andre vidner, der havde set det hele, da de kom cyklende, cyklede efter tyven, og det lykkedes dem at få akut-tasken tilbage med de vigtige ingredienser til at helbrede kvinden, der havde fået krampe.

Patienten blev efterfølgende behandlet for sin krampe og har ikke taget skade af hændelsen. Politiet har anholdt gerningsmanden for tyveri, og han har siden lørdag kl. 10.26 siddet varetægtsfængslet for sin forbrydelse.