Annonce:
Annonce:

Svensk bandekrig i Danmark: Offers blod fundet på skosål

Dna, video og våbenfund er blandt beviserne mod fem svenske bandemedlemmer tiltalt for dobbeltdrab og drabsforsøg i Herlev

23-årige 'Frankie' og 21-årige 'Gucci' fra Rinkeby i Stockholm blev likvideret på dansk jord en sommeraften i 2019. Nu er fem mænd i retten tiltalt for drabet.
23-årige 'Frankie' og 21-årige 'Gucci' fra Rinkeby i Stockholm blev likvideret på dansk jord en sommeraften i 2019. Nu er fem mænd i retten tiltalt for drabet.
Annonce:
Følg Krimi

På sålen af en sort tennissko fandt politiets teknikere blod fra den 23-årige svenske bandeleder Frankie. 

Den blodige sål indgår nu i det omfattende bevismateriale mod fem svenske mænd, der ved Retten i Glostrup er tiltalt for dobbeltdrab og drabsforsøg.

De fem mænd stod ifølge politiet bag den brutale likvidering af Frankie og hans 21-årige kammerat med kaldenavnet ’Gucci’ 25. juni i Herlev sidste år. 

Dobbeltdrabet var ifølge politiet kulminationen på flere års bitter bandekrig mellem de Stockholmske bander Dödspatrullen og Shottaz.

I retten for drab: Svensk bandekrig kulminerede i Herlev

De fem mænd, der ifølge politiet tilhører Dödspatrullen, nægter sig skyldige i drabet på rivalerne. 

Annonce:

Dramatisk anholdelse
Videoer af dele af episoden, dna-spor, våbenfund, teledata, bilsporing og kildeoplysninger indgår i sagen. Herunder ikke mindst den blodindsmurte sko, som blev fundet efter en dramatisk anholdelsesaktion i Aarhus få dage efter drabene.

Her forsøgte en af de tiltalte at undvige politiet ved at kravle ud på ydersiden af en altan, da betjente slog til mod en lejlighed i Bispehaven. Den sorte sko blev sikret fra lejligheden sammen med en mobil og noget tøj. Samme sko er ifølge politiet at se på en video, som et chokeret vidne optog, da gerningsmænd afbrød aftenfreden i boligkvarteret Sennepshaven i Herlev og med en AK47 og en pistol likviderede de to svenske bandemedlemmer. 

Udover det ene offers blod fandt politiet også med højeste bevismæssige værdi dna fra to af de tiltalte på skoen. 

Udlånte sko
Mandag forklarede en 20-årig tiltalt i sagen, at han ejer skoen, men havde lånt dem ud 25. juni 2019.

I retten fortalte den 22-årige, at han lånte skoene til nogle kammerater, han mødtes med på Christiania samme dag.

- Jeg troede, de skulle bruges til et røveri, forklarede den tiltalte.

Annonce:

Ifølge ham fik han skoene tilbage 18.30 samme dag og dermed 40 minutter efter drabene i Herlev.

Svensk bandedrab: Voldsom video afspillet i retten

Forsøgte at brænde beviser
Også en sølvgrå Audi, som gerningsmændene benyttede som flugtbil har leveret flere beviser til politiet. Bilen blev kort efter drabet fundet antændt i Nærum, men branden udviklede sig ikke nok til at slette alle beviser.

Derfor kunne politiet sikre flere genstande som tøj, en pistol, ammunition og et automatvåben i kabinen. På flere af tingene er der sikret dna, som ifølge anklageren stammer fra de tiltalte.

– Disse dna-spor, fingeraftryk og krudtpartikler er høj grad årsag til, at anklagemyndigheden er af den opfattelse, at de tiltalte er gerningsmændene, sagde anklager Rasmus Kim Petersen under sin forelæggelse af sagen.

Annonce:

De tiltalte er alle svenske statsborgere med anden etnisk baggrund og er i alderen 18-25 år. Flere af dem er iført dyrt mærketøj så som gucci-bælter og burberry kasketter og blandt de tiltalte er også to syrisk-svenske fætre.

De dræbte i sagen har svensk-somalisk ophav.

Anklagemyndigheden har afsat otte retsdage til at gennemgå politiets omfattende efterforskning, der førte til de fem anholdelser over nogle måneder sidste år.

Hvorfor bandernes vanlige terræn i Stockholms ghettoområder 25. juni 2019 blev skiftet ud med et boligkvarter i Storkøbenhavn er endnu ikke kommet frem i sagen. 

Der er forventet dom i slut-august.

Sæt lyd på Bandeland

Bandeland er Ekstra Bladets podcastserie af samme navn. Første sæson går bag en af Danmarks mest berygtede bander, Loyal to Familia.

Du kan gratis lytte til alle afsnit i serien her:

Læs mere på bandeland.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: