Svensk familietragedie: Politiet kæmpede for niårigs liv

En niårig svensk pige blev torsdag brutalt stukket ihjel. En politipatrulje kom først på stedet og kæmpede desperat for at holde hende i live

Den ni-årige piges liv stod ikke til at redde efter knivoverfaldet (Foto: Expressen)
Den ni-årige piges liv stod ikke til at redde efter knivoverfaldet (Foto: Expressen)

Der ventede politiet i Uppsala et blodigt og forfærdeligt syn, da de torsdag eftermiddag rykkede ud til et alarmopkald i Balsta.

En patrulje var hurtigt på stedet, og mens de ventede på den forsinkede ambulance, så de en skrigende kvinde med blod i ansigtet.

Men det var ikke det værste. En niårig pige lå på jorden med blod over det hele.

- Den sårede kvinde, og så det lille barn. Det var et frygteligt syn for betjentene, siger talsmand ved Uppsala Politi, Christer Nordström til svenske Expressen.

De to betjente gik straks i aktion. Den ene holdt den nu sigtede 40-årige mand tilbage, mens den anden kastede sig ned og begyndte at give den lille pige førstehjælp.

- Betjenten gav livreddende førstehjælp i fem minutter, indtil ambulancen kom. De forsøgte virkelig at redde hendes liv, siger pressetalsmanden.

Den ni-årige piges liv stod ikke til at redde efter knivoverfaldet (Foto: Expressen) Krimi Ni-årig pige myrdet i Sverige

Fuld af blod
Det var dog forgæves, og livet ebbede langsomt ud af den lille pige, mens den tilskadekomne kvinde blev bragt på hospitalet.

Expressen skriver, at den mistænkte var i familie med den tilskadekomne kvinde og den afdøde niårige pige. Den svenske avis har også talt med et vidne til den forfærdelige tragedie.

- Jeg så manden jagte den ældste pige og hendes kæreste med en kniv. Pigens trøje var fuld af blod, og først troede jeg, at hun var blevet stukket. Men så erfarede jeg, at blodet kom fra den yngste eller moderen, siger vidnet, der ikke ønsker at stå frem med navn.

- Jeg sprang ind for at hjælpe til. Den mistænkte stak af, mens den niårige pige lå bevidstløs på verandaen. Moderen lå og skreg på hjælp, mens en kniv stak ud fra hendes ryg, fortsætter vidnet.

Opførte sig fjernt
Området nord for Stockholm er ifølge naboer et stille og roligt område, ’hvor der aldrig rigtig sker noget’. Ifølge to naboer stødte inden drabet ind i den formodede gerningsmand, som opførte sig noget mærkeligt,

- Min mand og jeg vinkede til ham, men han virkede til at være helt væk. Han reagerede slet ikke, fortæller en nabokvinde, som ellers vil beskrive gerningsmanden som rar og social.

Kort efter hørte de to naboer ambulancesirener, og da de kiggede ud af deres vindue sad en kvinde med blod i ansigtet i naboens have og blev afhørt af politiet.

- Det er ganske forfærdeligt, det der er sket, fortæller kvinden til Expressen.

Andre naboer i områder fortæller avisen, at de ikke anede uråd før politiet gjorde dem opmærksomme på forbrydelsen.

- Vi har hverken set eller hørt noget usædvanligt. Det her er et meget roligt område, hvor der aldrig rigtigt sker noget. Og så pludselig midt i sommerferien sker der sådan noget forfærdeligt, fortæller 61-årige Per-Inge, som bor i området tæt på gerningsstedet.

Den 61-årige nabo gik forbi gerningsstedet kort efter at knivdrabet fandt sted.

- Men der var alt stille og roligt. Som om intet var sket. Jeg tror, at det må være sket meget, meget hurtigt.