Annonce:
Annonce:

Svensk kvinde sigtet for at smugle somalier til Danmark

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet en 27-årig svensk kvinde for menneskesmugling

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 27-årig svensk kvinde er blevet sigtet for menneskesmugling og risikerer fængselsstraf, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mandag gennemførte en af sine jævnlige udlændingekontroller på Tysklands-toget i Rødbyhavn.

Ved siden af kvinden sad en 20-årig somalisk mand.

- Kvinden siger, de rejser sammen, og at de kender hinanden. Hun fortæller også, at hun har mødt ham i Hamborg. Hun siger, de ikke er kærester, siger vicepolitiinspektør Jan Schmidt til Ekstra Bladet.

Han er leder af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis udlændingekontrol-afdeling.

Den somaliske mand viste sig ikke at have lov til at rejse ind i Danmark. Både manden, men også den svenske kvinde blev siden anholdt.

Men den somaliske mand viste sig at have papirer, som viste, at de tyske myndigheder havde ham registreret, blev han transporteret tilbage til Tyskland. Den svenske kvinde blev efter afhøring løsladt.

- Manden ønskede ikke at søge asyl i Danmark, så han røg retur til Tyskland. Kvinden løslod vi. Når vi har med en borger at gøre, som bor i Norden, så løslader man og afklarer sagen på et senere tidspunkt, forklarer Jan Schmidt.

Ifølge Jan Schmidt har den somaliske mand formentlig ønsket at komme til Sverige. Selv om han ikke direkte gav udtryk for det synspunkt, så er det gerne det, som de fleste udlændinge ønsker, som bliver taget af den danske udlændingekontrolafdeling.

De danske myndigheder har ikke tidligere haft den svenske kvinde sat i forbindelse med menneskesmugling.

Hun risikerer op til 30 dages fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: