Svensk mand skuddræbt på åben gade i Haiti

Et røveriforsøg endte fatalt, da en mand blev skuddræbt i Haitis hovedstad Port-au-Prince lørdag aften

Et svensk kærestepar blev lørdag aften udsat for et væbnet røveri på åben gade i Haitis hovedstad Port-au-Prince, der endte fatalt for en mand i 40'erne. Det skriver Aftonbladet.

Parret var rent faktisk på vej hjem fra landet, men de nåede ikke deres flyafgang. På vej til deres hotel, bliver de mødt af to mænd, der forsøgte at frarøve dem deres værdier.

- De forsøger at tage hans rygsæk, men her havde han sit pas og alle sine ejendele, så derfor kæmpede han imod. En af mændene tager en pistol op og skyder ham, siger Gilberg Fouchard, der er generalkonsul på det svenske konsulat i hovedstaden.

Han mistede livet, mens hans kæreste slap uden fysiske mén. Til gengæld er hun stærkt traumatiseret, fortæller generalkonsulen, til den svenske avis.

- Det er en meget stor tragedie, siger Gilberg Fouchard, der opfordrer svenske statsborgere til at træde varsomt i Haiti, da sikkerheds-situationen er alt andet end stabil.

- Haiti går igennem en meget svær tid. Den politiske situation er uafklaret, og personligt passer jeg meget på, hvor jeg går, siger han.

Aftonbladet har været i kontakt med Udenrigsministeriet, der bekræfter, at en svensk mand i 40'erne er død på Haiti. Ligeledes fortæller den vagthavende, at de pårørende er underrettet.