Annonce:
Annonce:

Svensk politi angrebet igen: Kanonslag og nødblus affyret

Lørdag aften blev svensk politi angrebet af omkring 30 mennesker i Södertälje. Det er anden gang på et døgn, at politiet møder den slags optøjer

Det svenske politi er nu blevet overfaldet af store menneskemængder to gange på under et døgn. Foto: POLFOTO
Det svenske politi er nu blevet overfaldet af store menneskemængder to gange på under et døgn. Foto: POLFOTO
Annonce:
Følg Krimi

Fredag aften blev politiet i Rinkeby i Sverige angrebet af en menneskemængde på 20-30 personer, og i aftes skete det igen. Cirka 40 kilometer fra Rinkeby ligger Södertälje, hvor omkring 30 personer angreb politiet lørdag aften. Det skriver 'Aftonbladet'.

Det var i forbindelse med en politi-opgave, at politiet var til stede i det centrale Södertälje lørdag aften, hvor optøjerne brød ud, og politiet angiveligt blev angrebet af omkring 30 personer.

- Efter politiet ankom, eskalerede situationen, hvor flere mænd kastede kanonslag efter politiet og civile, siger vagthavende ved Södertälje politi, Johan Sjöholm, til 'Aftonbladet'.

Ifølge den svenske avis blev der fyret nødblus af, som blev rettet mod politiet, og dækkene på en af politibilerne gik i brand. Politiet i Södertälje bekræfter hændelsen.

Annonce:

- Vi har oprettet flere anmeldelser for blandt andet voldsomme optøjer og voldelig modstand, siger vagthavende Johan Sjöholm, der desuden oplyser at fire mennesker blev fjernet efter optøjerne, mens en person er taget i forvaring.

Selvom de to angreb på politiet både ligger tæt i tid, sted og type, så melder det svenske politi imidlertid ikke om nogen sammenhæng mellem de to episoder.

Angrebet fredag aften
Fredag aften endte det ligeledes galt for politiet i Stockholm, da de ved en politi-opgave fredag aften i indvandrerghettoen Rinkeby blev angrebet af en menneskemængde på 20-30 mennesker.

Patruljen blev angrebet med slag og spark og flaske, skriver politiet i Stockholm.

Tre politifolk fik efterfølgende lægehjælp. Heldigvis kun for mindre skader.

- De (gerningsmændene, red.) kom ud fra et sted i nærheden, en restaurant eller lignende. Præcis hvor mange, det drejede sig om, er svært at sige, men de involverede politifolk vurderede det til at være 20-30 personer. Ikke alle var aktive, men de var tilstede rundt omkring hændelsen, siger Eva Nilsson fra politiet i Stockholm til den svenske avis Expressen.

Annonce:

Politiet siger i et telefonisk interview med Expressen, at der også blev kastet isklumper.

Tre personer født i 1990’erne blev anholdt og sigtet for blandt andet vold mod tjenestemand, men svensk politi oplyser ikke noget om de anholdtes køn eller etniske baggrund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: