Svensk politi har fundet spor af sprængstoffer i lufthavn

Gøteborgs Lufthavn er her til aften blevet evakueret efter fundet af en mistænkelig taske

Klokken 21.00 mandag aften blev Landvetter Lufthavn, der ligger lidt uden for Göteborg, evakueret efter fundet af en mistænkelig taske.

- Den blev fundet efterladt i ankomsthallen, og da vi efterlyste ejeren over højtaleren, kom ingen og hentede den. Så vi gennemgik tasken og kontaktede straks politiet, siger Swedavias pressechef, Anders Porelius, til SVT og fortsætter:

- Der er fundet spor af sprængstoffer i tasken.

Politiets bombeteknikere er i øjeblikket i gang med at undersøge den mistænkelige genstand.

Til DR fortæller pressechefen Anders Porelius, at man ved 20-tiden finder tasken, som man laver en scanning af. Analysen indikerer, at tasken indeholder spor fra sprængstof.

- Men det betyder ikke, at der er sprængstof i tasken, men vi har iværksat vores sikkerhedsprocedure ved at kontakte politiet, siger han.

Pressechefen ønsker ikke at fortælle, om lufthavnen har modtaget nogle trusler.

Over for den svenske avis Aftonbladet forklarer politiet, at lufthavnen ikke har modtaget nogle trusler.

- Jeg kan sige, at så vidt jeg ved, er der ingen trussel forbundet med det. Men vi har besluttet at tage vores forholdsregler, fordi vi har mistanke om, at der er tale om en farlig genstand, siger politiet talsmand Tommy Nyman.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke komme med flere kommentarer til sagen.

Alle passagerer er blevet evakueret, og alle fly er indtil videre aflyst. Ifølge avisen står der lige nu busser, som kan kører passagerer til Stockholm, hvis det er nødvendigt.

Pressechefen for Swedavia, der driver lufthavnen, fortæller, at det på nuværende tidspunkt er for tidligt at sige, om hvordan flytrafikken i morgen vil blive påvirket af evakueringen.

Ekstra Bladet følger sagen