Svensk politi har kun få konkrete spor efter moskébrand

Efterforskning af moskébrand i den svenske by Eskilstuna står stille. Lørdagens undersøgelser viste ingenting

Svensk politi står fortsat uden solide spor i forbindelse med en moskébrand i byen Eskilstuna vest for Stockholm første juledag.

Politiet har afhørt omkring 50 personer i forbindelse med efterforskningen, men trods de mange afhøringer er politiet ikke kommet nærmere et gennembrud i sagen.

- Vi er ikke kommet nærmere en opklaring på forbrydelsen, men vi fortsætter med at opsøge så mange vidner, vi kan få fat på, siger efterforskningsleder Lars Franzell.

I løbet af lørdagen har politiets teknikere med hunde ledt efter brandfarlige væsker i det lokale i moskéen, der formodes at være udsat for et brandattentat, men uden resultat.

Politiet har heller ikke været i kontakt med et vigtigt vidne, der skal have set en person kaste et brændende objekt ind i moskéen første juledag.

- Området er stadig afspærret, og vi forsøger at finde en brandekspert, som kan give sin vurdering af, hvad der er sket, siger Lars Franzell.

Omkring 70 personer befandt sig i moskéen, da branden opstod. Heriblandt flere børn. Det lykkes alle at komme ud, men fem personer blev kørt på hospitalet.

Fredag meddelte det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, at det træder ind i efterforskningen af brandattentatet, da der kan være tale om en politisk motiveret forbrydelse.

Politiet efterforsker også en anden episode, hvor en moské i nærheden af den brændte natten til fredag fik knust flere ruder, ligesom der var øvet hærværk mod to biler. Ifølge politiet er der dog ingen forbindelse mellem de to hændelser.

Den udbrændte moské blev anden juledag overøst med hjerter som en sympatitilkendegivelse og støtte til de berørte.

I år har der indtil nu været 12 angreb på moskéer i Sverige.