Svensk politi har sendt mindst 22 retur til Danmark

22 irakere, der ikke ønskede at søge asyl i Sverige, er torsdag afvist ved den nyindførte grænsekontrol

Svensk politi har i løbet af torsdagen sendt mindst 22 personer retur til Danmark. Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

Det drejer sig om 22 irakere, der var kommet til Sverige med henholdsvis tog til Malmø og færge til Helsingborg. Det oplyser Leif Larsson, der er operativt ansvarlig for grænsepolitiet i region syd, til avisen.

- Af en eller anden grund ville de ikke søge asyl, og så besluttede vi at afvise dem. Nu må danskerne håndtere det, siger Leif Larsson.

Samtidig blev 43 personer nægtet adgang til Stena Lines færge i Rostock, som skulle sejle til Trelleborg i Skåne. Det fortæller Sara Schmidt fra organisationen Rostock Helps ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Afvisningen skyldtes, at personerne ikke havde gyldige ID-papirer på sig.

Det bakkes op af Ulrich Kunze, talsmand i Rostock Kommune, som vurderer, at omkring 50 personer er blevet nægtet adgang til færgerne i Rostock. Det skriver det tyske nyhedsbureau.

Stena Line fortæller til dpa, at rederiet indførte kontrolcheck flere timer inden, Sverige satte grænsekontrollen i kraft. Det samme gælder for TT Line, som også har færgedrift på ruten mellem Rostock og Trelleborg.