Annonce:
Annonce:

Svensk politi: Vi kan ikke udelukke flere gerningsmænd

Politiet holder lige nu pressemøde omkring fredagens angreb i den svenske hovedstad Stockholm

Status fra Stockholm lørdag morgen fra Ekstra Bladets udsendte
Annonce:
Følg Krimi

Svensk politi fortæller på et pressemøde lørdag eftermiddag, at man ikke kan udelukke, at der står flere bag fredagens terrorangreb i Dronninggatan i Stockholm.

- Vi kan ikke sige med sikkerhed, at der ikke har været flere involveret i planlægningen, siger rigspolitichef Dan Eliasson på pressemødet.

Samtidig fortæller politiet, at den mand, som blev anholdt natten til lørdag, stadig er politiets hovedmistænkte i terrorsagen.

- Der findes ikke noget, som peger på, at vi har fat i den forkerte genringsmand. Tvært imod styrkes mistanken mod den anholdte, som vores efterforskning skrider frem, siger rigspolitichefen Dan Eliasson.

Dansk politi er på udkig efter mistænkelige køretøjer

Annonce:

Den anholdte er ifølge politiet en 39-årig mand fra Uzbekistan. Ifølge flere svenske medier har manden tidligere udvist sympati for Islamisk Stat, men den oplysning ønsker svensk politi ikke at bekræfte.

- Vi analyserer selvfølgelig lige nu alle oplysninger, vi kan indhente omkring ham. Hans telefon, hans sociale medier og hans kontakter, siger rigspolitichefen.

Det er politiets opfattelse, at den 39-årige mand var føreren af den lastbil, som blev brugt til angrebet.

Svensk politi har siden angrebet kort før klokken tre fredag eftermiddag arbejdet på højtryk for at efterforske angrebet, hvor fire personer blev dræbt, da en lastbil kørte ind i folkemængden på handelsgaden Dronninggatan i Sveriges Hovedstad.

- Det er et omfattende efterforskningsarbejde, som kommer til at vare i lang tid. Vi samarbejder i den forbindelse også med udlandet, siger rigspolitichefen om politiet og efterretningstjenestens arbejde. 

Derudover kommenterer det svenske politi også oplysningerne om en udetoneret bombe i lastbilen, som svenske medier lørdag formiddag har kunnet rapportere.

Annonce:

Svensk politi: Anholdt mand var fører af dræbende lastbil

- Vi har fundet en anordning i lastbilen, som ikke hører til. Om det er en bombe eller ej, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men det er noget vi fortsat undersøger, siger rigspolitichefen.

Angrebet varede ikke mere end tre minutter, men efterlod fire dræbte, mens 15 personer blevet såret. Herunder er otte fortsat i kritisk tilstand.

- Vi kan på nuværende ikke sige noget om identiteten på de dræbte, lyder det fra politiet.

Sikkerhedsniveauet i Sverige er ifølge den svenske efterretningstjeneste fortsat forhøjet efter fredagens angreb.

Opdateres..

Så hardcore er de: Svensk elitekorps pågreb terrormistænkt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: