Svensk politi: Vi mener, vi har fundet Lisa

Politiets talsmand oplyser i nat, at de har fundet en død person, som de mener, er den forsvundne 17-årige Lisa Holm - tre personer er anholdt i sagen

Svenske Lisa Holm har været forsvundet i fem døgn. (Politifoto)
Svenske Lisa Holm har været forsvundet i fem døgn. (Politifoto)

Få timer efter at svensk politi tog tre personer ind til afhøring i sagen om den forsvundne teenager Lisa Holm er et lig blevet fundet i eftersøgnings-området ved Kinnekulle.

Lisa Holm har været forsvundet i fem døgn, efter hun havde været på arbejde på en cafe i Blomberg. Hendes knallert og andre ejendele blev siden fundet forskellige steder.

Eftersøgningen af den unge svenske teenager har været gigantisk. Helikoptere og hundepatruljer har været indsat, ligesom op mod tusinde personer har deltaget.

Fredag aften blev tre personer bragt ind til afhøring. Expressens fotograf var til stede og så personerne blive ført af sted i håndjern.

Og klokken 0020 i nat meddelte politiets pressetalsmand Jenny Widén, at politiet har fundet en død person.

 – Politiet har her til aften fundet en død person. De mener, at det med stor sandsynlighed er den forsvundne Lisa Holm, siger hun.

Talsmanden ville i nat i følge Expressen og Aftonbladet ikke nærmere ind på, hvor liget er fundet, om det er fundet udendørs eller inde i et hus. Hun ville blot sige, at det var et sted i det store eftersøgningsområde.

Lisa Holms pårørende er underrettet.

Politiet var i nat i gang med tekniske undersøgelser og har ikke i første omgang villet komme med nærmere detaljer om lig-fundet.

At politiet endnu ikke har meldt ud med sikkerhed, at den døde er Lisa Holm kan skyldes, at den formelle identifikation - hvor pårørende skal bekræfte, hvem den døde er - formentlig først finder sted senere lørdag. I drabssager vil man ofte først foretage nogle retslægelige og kriminaltekniske undersøgelser på og omkring liget, før man flytter det, så ikke spor og beviser bliver ødelagt.

I nat har politiet blandt andet afspærret en lade, som er blevet undersøgt afkriminalteknikere.

Expressens fotograf så fredag aften, da personerne blev ført til afhøring. Først blev to personer ført ud af et gammelt stenhus og havde håndjern på. Efterfølgende blev en kvinde ført ud. Hun blev i følge fotografen behandlet mere nænsomt og fik lov til at sidde et øjeblik på en trappestem.

I følge svenske medier er de anholdte to mænd og en kvinde. De skulle bo i nærheden af den café, hvor teenagepigen arbejdede.

Politi-efterforsker Ulla Brehm udtalte i første omgang fredag aften, at de tre personer ikke var anholdt. Hun ville dog ikke uddybe, hvad det var, politiet havde fundet, som gjorde de tre personer interessante.

Efter ligfundet har pressetalsmand ved anklagemyndigheden Frederik Berg i nat sagt, at den vagthavende anklager har anholdt to personer mistænkt for mord. En tredje person er ligeledes anholdt, ikke for mord men for at have holdt hånden over andre i sagen.

Expressen har i aftes - før liget blev fundet - talt med en nabo, der kender de personer, som blev tilbageholdt i sagen.

- De er flinke og sociale, selvom vi har haft lidt sprogvanskeligheder, fortæller han. Naboen siger, at de tre er gæstearbejdere fra et andet land, som i flere år har haft sæson-arbejde med at renovere bygninger og som har lejet en del af et gammelt stenhus som bolig.

Myndighederne har ikke oplyst nogen detaljer om de anholdte. Der er heller ingen oplysninger fremme, om hvorvidt de anholdte nægter sig skyldige i sagen.

 

Politiet har siden Lisa Holms forsvinden søndag kort efter kl. 18 antaget, at hun var blevet kidnappet.

Blandt andet blev hendes ejendele fundet spredt over et støre område.