Svensk vanvidsbillist fanget

En svensker har fredag fået beslaglagt sin bil, efter han kørte 192 km/t. i en 80 km/t.-zone

Regeringen fremlagde i sommeren 2020 deres plan for, hvordan vanvidsbilisme skulle straffes. Se forklaringen i videoen.

Regeringen fremlagde i sommeren 2020 deres plan for, hvordan vanvidsbilisme skulle straffes. Se forklaringen i videoen.

Der er i øjeblikket vejarbejde på Sydmotorvejen, hvilket betyder, at man kun må køre 80 km/t. Det var en svensk statsborger tilsyneladende ligeglad med fredag.

Han kom i hvert fald bragende afsted i sin lavtflyvende BMW 3-serie med 192 km/t. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Svenskeren blev målt med en hastighedskontrol mellem Haslev og Rønnede, hvorefter en patruljevogn fik fanget ham lidt længere nede af motorvejen.

Udover at få beslaglagt bilen, kan den svenske statsborger se frem til at få frataget føreretten i Danmark samt en bøde på 16.000 kroner.

De nye regler om vanvidsbillisme træder i kraft, hvis man kører mere end 100 procent hurtigere end det tilladte, hvilket svenskeren har gjort.

Da han er svensk statsborger får han lov at beholde kørekortet, så nu må han altså køre bil i alle andre lande end Danmark.

- Svenskere skal også følge den danske lov, derfor fratages han førerretten i Danmark, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.