Annonce:
Annonce:

Svenske medier: Sprængstof fundet i terror-lastbil

En taske med sprængstof er angiveligt fundet i den lastbil, som i går blev brugt til angrebet i Stockholm

Få seneste nyt fra Stockholm lørdag morgen
Annonce:
Følg Krimi

En taske med sprængstof er blevet fundet i den lastbil, som i går kørte igennem menneskemængderne på Dronninggatan i det centrale Stockholm.

Det skriver det svenske medie SVT.

Det er politikilder, som ifølge mediet bekræfter, at man har fundet sprængstoffer i lastbilen.

Også det svenske medie Aftonbladet skriver om eksplosiver i lastbilen. Ifølge mediet har politiets bombe-enhed arbejdet med lastbilen hele natten,hvor man etablerede en sikkerhedsafstand på 200 meter.

Kilder fortæller til avisen, at der er tale om en såkaldt IED-bombe - et hjemmelavet sprængstof.

OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i Stockholm

Oplysningerne er dog endnu ikke blevet bekræftet officielt af det svenske politi.

Fredag eftermiddag kørte lastbilen ind i en menneskemængde og siden et stormagasin i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Annonce:

Fire personer blev dræbt og 15 såret.  Deraf er ni personer - herunder et barn - ifølge Aftonbladet fortsat indlagt på hospitalet, hvor de behandles for deres skader.

Sverige styrker grænsekontrol efter angreb

Overvågningsbilleder fra butikker i gaden viser, hvordan lastbilen suser med høj fart gennem mængden af mennesker, som forsøger at undvige. Flere søger tilflugt i gadens forretninger.

Lastbilen blev kort før angrebet stjålet i forbindelse med en levering til en restaurant, hvor chaufføren var ved at læsse varer af.

Svensk politi anholdt natten til lørdag en mand i den nordlige del af svenske storby. Han er nu er mistænkt for at have kørt lastbilen og sigtet for terror og drab.

Her opstår panikken: Om lidt tordner lastbilen forbi

Politiet kan endnu ikke oplyse yderligere detaljer. Men ifølge svenske Aftonbladet og Ekot er den anholdte en 39-årig mand fra Uzbekistan, som på sin Facebook skulle have givet udtryk for sympati for Islamisk Stat.

Det er uvist, hvor længe den 39-årige mand har boet i Sverige, men ifølge Aftonbladet skulle han være tilknyttet en adresse med sin familie lidt uden for Stockholm.

Flere svenske myndighedsbygninger har i dag flaget på halvt i respekt for ofrene for fredagens terrorangreb, og ifølge SVT vil der her til formiddag klokken 10.00 være en mindehøjtidelighed foran rådhuset i Stockholm.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: