Svensker fængslet for angreb på Skattestyrelsen

En 22-årig svensk statsborger, som er sigtet for en eksplosion ved Skattestyrelsen i København, er blevet varetægtsfængslet i 27 dage ved Københavns Byret

Ën 22-årig svensk mand er blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for en eksplosion ved Skattestyrelsen i København. Foto: Kenneth Meyer
Ën 22-årig svensk mand er blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for en eksplosion ved Skattestyrelsen i København. Foto: Kenneth Meyer

En 22-årig svensk statsborger, som er sigtet for en eksplosion ved Skattestyrelsen i København, er blevet varetægtsfængslet i 27 dage.

Det har Københavns Byret besluttet, efter at han er blevet fremstillet i grundlovsforhør onsdag eftermiddag. Selv nægter han sig skyldig.

Det er politiets overbevisning, at den 22-årige sammen med mindst en anden mand kørte over Øresundsbroen i en hvid Citroën Berlingo 6. august.

Med sig havde de ifølge politiet en bombe, som de om aftenen placerede og satte ved Skattestyrelsen på Østerbro i København. 

Den 22-årige har været fængslet i Sverige siden 13. august, men er onsdag blevet sendt over Øresund til danske myndigheder. 

Onsdag eftermiddag har han forklaret sig i retten, men da dørene til retssalen blev lukket, har offentligheden ikke hørt, hvad der blev sagt.

Ud over den 22-årige er også en anden ung svensk statsborger på 23 år sigtet i sagen. Han er fortsat på fri fod og internationalt efterlyst.

Det er fortsat uvist, hvad motivet bag forbrydelsen er. En person kom lettere til skade, da eksplosionen raserede Skattestyrelsens bygning.