Sverige mindes Lisa: 'Vi slår tilbage med kærlighed'

Kirken i Skövde er fyldt til bristepunktet med mennesker, der er kommet for at mindes myrdede Lisa Holm

Ekstra Bladets udsendte snakkede med præst Karin Långström Vinge før mindehøjtideligheden. (Foto: Rumle Skafte - Redigering: Maria Haargaard)

BLOMBERG/SKÖVDE (Ekstra Bladet): En mindegudstjeneste for myrdede Lisa Holm gik ved 18-tiden søndag aften i gang i Sankta Helena Kyrka i Skövde.

Flere hundrede svenskere er troppet op for at mindes den 17-årige pige, hvis liv sluttede alt for tidligt i en tragedie, der har lamslået vores svenske naboland.

- Mange i Skövde-området har været berørt, også de som ikke kendte Lisa, sagde præst Karin Långström Vinge til Ekstra Bladets udsendte før mindehøjtideligheden.

Det er i laden i baggrunden, at politiet har gravet størstedelen af jorden op. (Foto: Rumle Skafte) Krimi Lisa-sagen: Politiet graver lade op

- Der er dog også kommet megen varme og kærlighed ud af det hele. Over tusind mennesker har engageret sig i søgningen efter Lisa, og det vidner om, at når ondskaben eksisterer, så slår vi tilbage med så meget mere kærlighed, lød det fra præsten.

Ude foran kirken bugner det med blomster og hilsner til Lisa og hendes efterladte.

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)

Drabet på 17-årige Lisa Holm har bragt landet i sorg, og søndag eftermiddag måtte selv politiet, der stadig er i gang med en massiv efterforskning, sætte ord på sagen.

Det gjorde de i et rørende Facebook-opslag på deres hjemmeside, hvor de blandt andet skrev:

'En stor, muskuløs mand, hvis ryg der står politi på, sidder og ryster og græder bag et haveskur. (...) Men i Lisas tilfælde er hele Sverige virkelig standset. Alle er berørt og lamslået af denne hændelse. Denne forfærdelige handling, som ingen af os vil glemme.'

Du kan læse hele politiets rørende opslag her:

Hele Sverige er berørt af den tragiske sag. (Foto: Rumle Skafte) Krimi Svensk politi i rørende Lisa-brev: Sverige er standset

1 af 2 (Foto: Rumle Skafte)
2 af 2 Ekstra Bladets udsendte snakkede med præst Karin Långström Vinge før mindehøjtideligheden. (Foto: Rumle Skafte)