Sveriges farligste forbryder død i brand

Lars-Inge Svartenbrandt - en af Sveriges mest kendte forbrydere - er omkommet, 71 år gammel

Lars-Inge Svartenbrandt. (Foto: Aftonbladet).
Lars-Inge Svartenbrandt. (Foto: Aftonbladet).

En af Sveriges mest berygtede forbrydere, Lars-Inge Svartenbrandt, som har taget navneforandring til Lars Carlander, er død i en lejlighedsbrand, 71 år gammel.

Det skriver Expressen.

Lars-Inge Svartenbrandt har siddet i fængsel i næsten 40 år af sit liv og er ifølge SVT kendt som 'Sveriges farligste forbryder' - kendt for mange forskellige lovovertrædelser.

Fredag eftermiddag klokken 17 opdagede svensk politi, at der stod kraftig røg fra en lejlighed i Kopparberg og tilkaldte både ambulance og brandvæsen, skriver Expressen.

En kvinde blev reddet ud af den brændende lejlighed kort tid efter, at brandvæsnet var ankommet. Kvinden havde søgt tilflugt ved vinduet, hvorfra hun blev reddet ud, og følge Expressen er der tale om Lena Carlander, Lars Svartenbrandts hustru.

Krimi Stod bag brutale drab i LSD-rus: Nu nærmer hun sig prøveløsladelse

Konen: 'Lasse har forladt os'
På sin blog skriver Lena Carlander ifølge Expressen:

- Lasse har forladt os!

- For mig er det den værste dag i mit liv. Jeg kan ikke beskrive denne forfærdelige dag med ord.

Efter at have reddet Lena Carlander ud, ledte redningsfolkene lejligheden igennem for at finde hendes mand, Lars Svartenbrandt.

- Vi fandt to personer. En død mand blev fundet inde i lejligheden. Og en kvinde er reddet ud fra et vindue, siger Fredrik Hjelm fra politiet til Expressen.

Ifølge mediet var Lars-Inge Svartenbrandt syg af kræft i de sidste år af sit liv.

Kendt forbryder
Han var en af de mest kendte kriminelle i landet.

Den første dom fik han ifølge SVT tilbage i 1969, hvor han fik fire år for et væbnet bankrøveri.

Han blev kendt for natten til den 18. august 1972 at have været blandt de i alt 15 forbrydere, der brød ud fra fængslet Kumlabunkern. Han blev anholdt en uge senere.

Derudover er han blandt andet kendt for sit røveri af posthuset i Stockholm i 1979, hvor han og en anden var bevæbnet med rifler og iført gummimasker, som ifølge SVT forestillede Elvis Presley og John Travolta.

Her køber den mistænkte ind i Ikea. Foto: Svensk Politi Krimi Familien frygtede at 20-årig planlagde terror i Stockholm

Da de flygtede fra stedet, affyrede de 19 skud mod en politibil. Tre betjente kom alvorligt til skade. Under flugten tog de syv personer som gidsler.

I 1996 blev Lars-Inge Svartenbrandt anholdt af politiet på den spanske ferieø Tenerife, efter at han havde spillet for en sum penge på et kasino. Pengene havde han stjålet ved et røveri, han havde begået i Sverige, skriver SVT.

Hans seneste dom er fra 2009 for blandt andet et bankrøveri, hvor han fik flere års fængsel.