Svindel-anklaget spansk prinsesse: Min mand stod for økonomien

Prinsesse Cristina nægter ved retsmøde, at hun skulle have haft kendskab til sager om skatteunddragelse.

Den spanske prinsesse Cristina er i retten i sag om svindel. (FOTO: Manu Fernandez)
Den spanske prinsesse Cristina er i retten i sag om svindel. (FOTO: Manu Fernandez)
Følg Krimi

Spaniens prinsesse Cristina siger i retssagen mod hende, at hendes mand stod for økonomien, og at hun ikke har haft kendskab til formodet skattesvindel.

Den 50-årige prinsesse, der er søster til Spaniens kong Felipe, er det første medlem af kongefamilien, som har stået i anklageskranken. Hun siger, at hendes mand, Iñaki Urdangarín, også er uskyldig i de anklager, som rettes mod ham.

Cristina besvarede torsdag spørgsmål, som blev stillet til hende af hendes sagfører i en halv time.

Hun afviste at svare på spørgsmål, som blev stillet af et juridisk hold, som repræsenterer den antikorruptions organisation, som har rejst sagen mod parret.

Spansk prinsesse stilles for retten i sag om svindel

Spansk prinsesse skal for retten i skattesag

- Min mand tog sig alle familiens finansielle anliggende, mens jeg stod for den daglige planlægning, sagde hun i retten torsdag.

Prinsessen ventes nu ikke at blive genindkaldt af domstolen før retssagens afslutning. Andre vidner og vidneudsagn ventes at skabe opmærksomhed om sagen frem til slutningen af juni.

Den omfattende retssag, hvor 17 andre personer også er anklaget, får en massiv pressedækning. Retssagen er blevet indledt efter en seks år lang efterforskning af velgørenhedsfonden Nóos Foundation, som ledes af prinsessens mand, den 47-årige Iñaki Urdangarin, og som ifølge anklagemyndigheden blev anvendt til skattesvindel for mange millioner kroner.

Urdangarin, som er tidligere håndboldstjerne, og som har fire børn med prinsessen, står anklaget sammen med sin forretningspartner Diego Torres og er tiltalt for underslæb med offentlige midler. Han nægter sig skyldig.

Kongens søster og hendes mand var medejere af et firma, som skal have tjent store beløb på at trække millionbeløb ud af den almennyttige organisation.

Anklagemyndigheden hævder, at de kongresser, Nóos har arrangeret, kun har kostet en brøkdel af opgivne beløb. En stor del af pengene skal derfor gennem et netværk af firmaer være havnet i Cristinas mands og hans kompagnons egne lommer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind