Svindeldømt eks-cafékonges firma konkurs med 9,8 mio. kroner

Staten og andre kreditorer kan efter alt at dømme se frem til milliontab

Bahram Sari Beliverdi drev en overgang Københavns første cafe, Sommersko, der blev grundlagt i 1976. Mandag stadfæstede Østre Landsret byrettens dom på tre år og ni måneders fængsel. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Bahram Sari Beliverdi drev en overgang Københavns første cafe, Sommersko, der blev grundlagt i 1976. Mandag stadfæstede Østre Landsret byrettens dom på tre år og ni måneders fængsel. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Når den tidligere cafékonge Bahram Sari Beliverdi påbegynder afsoningen af den fængselsstraf på tre år og ni måneder for svindel, som Østre Landsret stadfæstede mod ham mandag, står kreditorerne til hans tidligere forretningsimperium tilbage med et tab på mindst 9,8 mio. kroner.

Det fremgår af en kuratorredegørelse, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i. Redegørelsen omhandler Beliverdis tidligere selskab Sari Café & Bar ApS, som er under konkursbehandling ved Sø- og Handelsretten.

Dom mod eks-cafékonge stadfæstet

Bahram Sari Beliverdi stiftede i 2009 selskabet sammen med to andre, men nogle ændringer i ledelsesforholdene førte til, at den nu 39-årige fra 11. juli 2016 til 12. februar i år var foretagendets eneste direktør og dermed ansvarlige leder.

Virksomheden blev sidste år taget under konkursbehandling, fordi den siden 2014 havde opbygget en gæld til Skatteforvaltningen på godt to mio. kroner.

Groft uforsvarlig
Siden er gælden kun vokset. Samlet er der anmeldt krav i konkursboet for 9.838.029,10 kroner, hvor statskassen uden sammenligning har mest til gode.

Gældsstyrelsen, som opkræver gæld for det offentlige, har  anmeldt et samlet krav på godt 5,6 mio. kroner.

Kurator Boris Frederiksen opgjorde på det tidspunkt selskabets aktiver til 261,63 kroner og vurderer på den baggrund, at kreditorerne kommer til at lide 'betydelige tab'. Der er ganske enkelt ikke penge til at betale regningerne.

Da konkursen vedrører et anpartsselskab kommer den tidligere direktør ikke til at hæfte personligt, medmindre der skulle blive ført en sag om ledelsesansvar mod ham.

Ellers vil boet formentlig blive afsluttet 'uden udlodninger', som det kaldes.

Kurator har over for Sø- og Handelsretten vurderet, at Bahram Sari har tilsidesat selskabets lovgivningsmæssige forpligtelser og betegner hans ledelse som 'groft uforsvarlig'. Derfor har Boris Frederiksen indstillet til skifteretten, at der indledes en sag om konkurskarantæne mod den nu detroniserede cafékonge.

Konkursboet forventes færdigbehandlet omkring årsskiftet.