
Som Ekstra Bladet i dag kan afsløre, er et svindlernetværk i gang med et større fupnummer, hvor de med blandt andet jobannoncer og falske checks forsøger at franarre danskere jobsøgere flere tusind kroner.
Svindler-netværk snyder danske jobsøgere
Selv om Michael S. Borre fra Odense ikke mangler et job, er han en af de mange danskere, der har set og reageret på den tillokkende jobannonce, som svindlere har indrykket i adskillige aviser over hele landet.
Odenseaneren syntes, at annoncen lød spændende og tænkte, at det kunne være en god bi-indtægt. Han skrev en mail til den angivne mailadresse og fik da også en mail tilbage om, at han havde fået jobbet - helt uden at have været til samtale.
Dårligt engelsk
Ret hurtigt lugtede han dog lunten. Sproget i de mails, der kom fra svindlerne mindede om noget, der havde været igennem Google Translate, så Michael S. Borre forsøgte at google Jesper Wille, som stod som afsender på svindlernes emails, for at finde ud af, hvem han i det hele taget var.
Men Jesper Wille var slet ikke Jesper Wille. Virkelighedens Jesper Wille havde intet med jobannoncen at gøre.
Svindlerne havde stjålet Jesper Willes identitet og indrykket jobannoncer i en lang række aviser landet over i hans navn.
Nu vidste Michael S. Borre, at han var i kontakt med svindlere. Alligevel fortsatte han korrespondancen med bagmændene, der fortalte ham, at de ville sende ham en check, som han skulle indsætte på sin bankkonto for derefter at overføre omkring 27.000 kroner via Western Union.
- Jeg prøvede at køre den helt ud, samtidig med at jeg havde en dialog kørende med banken ved siden af, for at vide hvad jeg havde af muligheder. Jeg ville se, hvor langt jeg kunne trække den, uden at det kostede mig noget, siger Michael S. Borre til Ekstra Bladet.
Har aldrig svaret igen
Efter at have modtaget en check på 4080 euro - altså lidt mere end 30.000 kroner - skrev Michael S. Borre til svindlerne, at banken havde afvist checken. I stedet spurgte han, om de kunne lave en bankoverførsel, og om de kunne give ham en adresse, som han kunne sende checken retur til. På den måde forsøgte han at finde ud af, hvor i verden svindlerne befandt sig.
De svarede ham dog aldrig igen.
Michael S. Borre har ikke meget til overs for svindelnummerets bagmænd - og det gør det på ingen måde bedre, at de forsøger at ramme arbejdsløse.
- Det er jo rigtig forfærdeligt, hvis det her rammer nogen, der i forvejen ikke har mange penge. At nogen sætter sig ned og forsøger at inkassere folks penge - og endda dem der har mindst i forvejen - det er virkelig skruppelløst, siger Michael S. Borre.
Husk klokken 13.30 i dag kan du chatte med politikommisær Aaron Newman fra Efterforskningsenheden ved Afdeling for Økonomisk Kriminalitet, Københavns Politi om denne type svindel.